ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα: Αναβαθμίζεται το μνημείο, γιορτάζουμε το μέλλον

Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα: Αναβαθμίζεται το μνημείο, γιορτάζουμε το μέλλον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα

Δελτίο τύπου / POOL/ INTIME

Τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τέλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με τον νέο φωτισμό του μνημείου να προσφέρει μία μοναδική οπτική εμπειρία.

Με τη φωταγώγηση αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο η αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά, τόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας, όσο και η διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα να αναλάβει την επιμέλεια του συστήματος φωτισμού στο Σούνιο που ήταν ήδη πεπαλαιωμένο και είχε υποστεί τη φθορά από τον χρόνο.

Ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή τη μέρα, όμως δεν θαυμάζουμε απλά το παρελθόν αυτού του πολύτιμου θησαυρού. Γιορτάζουμε και το λαμπρό μέλλον που επισφραγίζει μια εδώ και είκοσι χρόνια απαραίτητη ανανέωση».

4382901.jpg

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα

Δελτίο τύπου / POOL/ ΙΝΤΙΜΕ

«Ένα σύγχρονο σύστημα φωτισμού, θα του επιτρέψει κυριολεκτικά να λάμψει ακόμα περισσότερο. Ο ναός θα συνεχίσει έτσι να δηλώνει τους προαιώνιους δεσμούς της αττικής γης με τη θάλασσα, αλλά και να εμπνέει τον κάθε επισκέπτη του».

«Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο»

«Ο ναός του Ποσειδώνα, φωτισμένος τώρα από τις ακτίνες του 21ου αιώνα, ένα δηλώνει πως εμείς οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με μέτρο, με αυτοπεποίθηση, με τόλμη, μετουσιώνοντας αυτές τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

4383132.jpg

Τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

POOL / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Απόψε αποδίδεται στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ολοκληρωμένη τη φάση του προγράμματος που αφορά στο κύριο τμήμα του ιερού και στο ναό του Ποσειδώνα. Ο φωτισμός του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του, χωρίς επιβλαβείς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας του, αναδεικνύει αποτελεσματικά και ομοιόμορφα τον όγκο, την πλαστικότητα και τη γεωμετρία του», τόνισε από την πλευρά της η κα Μενδώνη.