ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα γίνει με την κρατική επιδότηση

Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιώργος Καραμέρος και ο Γιώργος Ψυχογιός

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μία ακόμα θυελλώδης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προμηνύεται η σημερινή (Τρίτη, στις 16.00) ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο η οποία θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να τεθεί κι επισήμως ζήτημα επίσπευσης των διαδικασιών από την πλευρά Κασσελάκη- μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη-, αλλά και Πολάκη, όπως το είχαν κάνει την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό θα σημαίνει συνέδριο στα μέσα Οκτωβρίου αντί στις αρχές Νοεμβρίου και προεδρικές εκλογές στις αρχές αντί στα τέλη Νοεμβρίου.

Η πιθανότητα θεσμικών προσκομμάτων σε μια υποψηφιότητα Κασσελάκη

Από το αν θα γίνει, επίσης, συζήτηση για το αν το έκτακτο συνέδριο θα είναι και καταστατικό θα φανεί και πόσο σοβαρή είναι η διάθεση των «100» να θέσουν θεσμικά προσκόμματα σε μια υποψηφιότητα Κασσελάκη, όπως με το χρονικό όριο πέντε ετών ως μέλους για να μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος πρόεδρος, ακόμα κι ένας πρώην πρόεδρος.

Ποιος είναι ο δικαιούχος της κρατικής επιδότησης

Ως προς το ζήτημα νομικής εκπροσώπησης του κόμματος, όπως πληροφορείται το CNN Greece ζήτημα μπορεί να προκύψει όταν στις αρχές Οκτωβρίου θα εκταμιευτούν από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, οι κρατικές επιδοτήσεις των κομμάτων, οι οποίες έχουν ως δικαιούχους ονομαστικά τους προέδρους κι όχι τα νομικά πρόσωπα.

Γιατί καθυστερεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Σε σχέση με τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας δεν πρόκειται να ανακοινώσει την ειλημμένη απόφασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν ξεκαθαριστούν οι όροι του παιχνιδιού, αλλά και το πότε αυτό θα διεξαχθεί.

Και με αυτό ο έκπτωτος πρόεδρος αναφέρεται τόσο στο ζήτημα πιθανής παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής όσο, όμως, και στον οδικό χάρτη και στο ποιος εκπροσωπεί νομίμως το κόμμα, με την πλευρά Κασσελάκη να ισχυρίζεται ως προς το τελευταίο πως δεν νομιμοποιείται η Κεντρική Επιτροπή να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Προσθέτουν, μάλιστα, με νόημα συνομιλητές του πως υπάρχουν μέλη της Κ.Ε. που λαμβάνουν ακόμα και δύο μισθούς από το κόμμα με διαφορετικές ιδιότητες.

Μαζική επανεγγραφή μελών που είχαν αποχωρήσει για τη Νέα Αριστερά

Την ίδια ώρα, παρατηρείται μαζική επανεγγραφή σε Οργανώσεις Μελών προσώπων που είχαν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στη Νέα Αριστερά και τώρα επιστρέφουν εν αναμονή αλλαγών.

Όπως πληροφορούμαστε, επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας όπου με ψήφους 8- 4 (καταγράφηκαν τρεις απουσίες) αποφασίστηκε ότι το αν είναι καταστατική η καθαίρεση Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή μπορεί να συζητηθεί από το συγκεκριμένο όργανο μόνο αν το παραπέμψει σε αυτό η ίδια η Κεντρική Επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης