ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΚΕΔΕ: Δεσμεύτηκε για στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση του πρωθυπουργού με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (16/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν «ανοικτά ζητήματα μπροστά μας που αφορούν τόσο την θεσμική θωράκιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και μια σειρά από άλλα» επίδικα. 

«Έκρινα σκόπιμο να κάνουμε επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας παρουσία όχι μόνο του υπουργού αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε, δε, πως «νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε και εσείς ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της αυτοδιοίκησης».

«Έχουμε ανοιχτά ζητήματα μπροστά μας που αφορούν και τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο μίας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, αλλά και μία σειρά από άλλα ανοιχτά ζητήματα» πρόσθεσε.

«Να συγκλίνουμε την ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνάντησης «προκειμένου να γίνουν βήματα σημαντικά και θετικά και στην πατρίδα μας στην Ελλάδα στην αυτοδιοίκηση για να συγκλίνουμε με την ευρωπαϊκή τοπική αυτοδιοίκηση».