ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live ΠΑΣΟΚ - Οι υποψήφιοι πρόεδροι «αποκαλύπτονται»: Όλα όσα έχουν γίνει στην Κεντρική Επιτροπή

Live ΠΑΣΟΚ - Οι υποψήφιοι πρόεδροι «αποκαλύπτονται»: Όλα όσα έχουν γίνει στην Κεντρική Επιτροπή

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίσσεται η τοποθέτηση των έξι υποψηφίων για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του πρώτου γύρου των εσωτερικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

NIKOS ANDROULAKHS

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Ανδρουλάκης: Λογοδοτώ μόνο στον λαό

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Πλέον δεν μας τίθεται το ερώτημα με ποιον θα πάτε. Το ερώτημα πλέον είναι πότε το ΠΑΣΟΚ θα γίνει κυβέρνηση και θα στείλει τη ΝΔ στο σπίτι της» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Κοπιάσαμε και αγωνιστήκαμε για να είναι σήμερα η προσδοκία του προοδευτικού κόσμου. Κοπιάσαμε για να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομος δημοκρατικό πόλος» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να εκπροσωπήσει τις αγωνίες και τα όνειρα του λαού βάζοντας τέλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε σε ενίσχυση του προοδευτικού μετώπου απέναντι στη ΝΔ:

«Μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Όχι στο άγνωστο ρισκάροντας όσα πέτυχαμε. Άλμα με βάση τις αρχές μας, χτίζοντας και όχι αποδημώντας. Χωρίς διχόνοια και λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν εύκολες υποσχέσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός αντιπολιτευτικός πόλος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έστρεψε τα βέλη κατά όσων τον αμφισβητούν σημειώνοντας ότι έθεσαν θέμα ηγεσίας δέκα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. «Ο λαός θα κρίνει αν αυτοί αγωνιούσαν για την πορεία της παράταξης» είπε.

«Δεν με πήρε ποτέ κανείς από το χέρι και δεν είχα ανάγκη να με κηδεμονεύσει. Δεν θα είμαι ποτέ διαχειρίσιμος. Λογοδοτώ μόνο στα μέλη της παράταξης και το λαό» ανέφερε.

«Απευθύνομαι στην πλατιά συμμαχία του προοδευτικού κόσμου που θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «απαξίωσε τη δημόσια υγεία και παιδεία, βάφτισε μεταρρυθμίσεις τις διευθετήσεις συμφερόντων».

«Αυτό το πελατειακό σύστημα εξουσίας είναι ο μεγάλος αντίπαλος της δημοκρατικής παράταξης» είπε και πρόσθεσε πως «έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ακόμα πιο δυνατά μετά τις 13 Οκτωβρίου για να σταματήσουμε την παρακμή».

Γερουλάνος: Θα υπηρετήσω την ενότητα

Με την «λαϊκή απαίτηση αλλαγής ηγεσίας» ξεκίνησε η τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου.

«Πρέπει να εμπνεύσουμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να πάνε στην κάλπη. Μένουν σπίτι και περιμένουν να δουν αν θα τους δώσουμε λίγη σιγουριά και μια σπιθαμή ελπίδας. Τώρα είναι η ώρα της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε. Αυτή η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις Απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, και αλλαγή ηγεσίας».

Ανεφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα ο κ. Γερουλάνος τόνισε: «Μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα. Πιστεύω στη σύνθεση και τη δύναμη της συλλογικής δουλειάς. Από την πρώτη μέρα συγκρούστηκα αλλά πάντα πολιτικά και ποτέ προσωπικά».

Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται ένα Big Bang στο ΠΑΣΟΚ

Την θέση ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα big bang καθώς, όπως υποστήριξε, δεν αρκούν απλές προσεγγίσεις εξέφρασε στην ομιλία της η Άννα Διαμαντοπούλου. «Είμαστε εδώ λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Για να ανταποκριθεί στο ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή και να είναι η εναλλακτική δεν αρκούν απλές προσεγγίσεις χρειάζεται ένα Big Bang», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η ίδια είχε σημειώσει: «Είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας ιστορικής παράταξης και αυτό είναι η μεγάλη ευθύνη μας. Πρέπει λοιπόν να προσελκύσουμε και να πείσουμε ό,τι σημαντικότερο έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι ώστε την επόμενη μέρα ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό συγκροτημένο κόμμα και εξακολουθεί να μην είναι η εναλλακτική πρόταση. Ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει αλλά δεν φαίνεται το κόμμα που θα γίνει κυβέρνηση».

Γιαννακοπούλου: Βρέχει ψήφους
και μένουμε στο 13%

Αμέσως μετά τον κ. Γερουλάνο, το λόγο πήρε η Νάντια Γιαννακοπούλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί όταν βρέχει ψήφους, το κόμμα να μένει με 13% και να δηλώνει ικανοποιημένο. Η επανασύνδεση με την κοινωνία πρέπει να είναι ο πρώτος μας στόχος

Για να αποκαταστήσουμε τη θέση μας στον πολιτικό χάρτη χρειάζεται μια νέα αρχή, με νέα ηγεσία, με καθαρή φυσιογνωμία, χωρίς θολά μηνύματα Μπορούμε στις εκλογές του 27 όχι μόνο να νικήσουμε τον Μητσοτάκη αλλά να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μπει σε καθοδική πορεία και αμφισβητείται για τις αναποτελεσματικές πρακτικές της. Δεν πάει άλλο με την αντιλαϊκή πολιτική».

Αναφερόμενη στην υποψήφιότητά της είπε ότι το έκανε «με αίσθημα ευθύνης και όχι για να καταγράψω ένα ποσοστό και να το εξαργυρώσω στο πλαίσιο κάποιας εσωκομματικής διαδικασίας».

«Κατέθεσα υποψηφιότητα για να εκφράσω τις ανάγκες της μεγάλης προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας που προσδοκά ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ» είπε.