ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αλλάζει και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν το 2019. H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία αναρτησή του. «Ξέρουμε ωστόσο ότι πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο της υπερδεκαετούς κρίσης» προσθέτει.

«Δεν είμαστε άλλη μία κυβέρνηση. Είμαστε μια άλλη κυβέρνηση. Και απόδειξη αυτού είναι και το σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασα στη φετινή ΔΕΘ» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

«Δεν ήταν ένα καλάθι με αλόγιστες παροχές και ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα που αφενός μετασχηματίζουν την οικονομία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την εξωστρέφειά της, και αφετέρου στηρίζουν πολλές κοινωνικές ομάδες και πρώτα από όλα τη νεότερη γενιά. Ένα σχέδιο που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, όραμα και υπευθυνότητα, εντός του δημοσιονομικού πλαισίου που θέτει η ΕΕ, για να μην μπούμε ποτέ ξανά σε περιπέτειες» υπογραμμίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα στη συνέχεια κάνει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ, με ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνα που αφορούν τις αυξήσεις αποδοχών και τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της στήριξης την εισοδημάτων απέναντι σε έναν πληθωρισμό που τους τελευταίους μήνες έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του χρόνου και κοντά στον στόχο του 2% που έχουμε θέσει» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του ανακοίνωσε επίσης ότι από 1/1/2025 θα παρέχεται στους γιατρούς που επιλέγουν ως ειδικότητα την Παθολογία ή τη Γενική Ιατρική, οικονομικό κίνητρο 30.000 ευρώ άπαξ, επιπλέον του μισθού τους ως ειδικευόμενων.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης