ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η σιωπή Κασσελάκη εν μέσω τρικυμίας - Ο έκπτωτος πρόεδρος δηλώνει «παρών»... από τις Σπέτσες

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη  συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αθήνα, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024. 

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πέντε μέρες μετά την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή και μόλις ένα 24ωρο μετά την επιβεβαίωση της απόφασης από την Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις προθέσεις του. Μπορεί χθες να δήλωσε μέσω ανάρτησης «είμαι εδώ», αλλά επέστρεψε στις Σπέτσες.

Το «από ώρα σε ώρα» που διαρρέεται από το περιβάλλον του σε σχέση με τις αποφάσεις φαίνεται ότι εκτίνεται περισσότερο απ' ότι θα περίμενε κανείς στο χρόνο, την ώρα που το κόμμα «βράζει» και οδεύει ακέφαλο προς το συνέδριο, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε μετά το τηλεφώνημα του Κασσελάκη στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Όταν ο πρώτος ρώτησε ποιος έχει την ευθύνη μετά την έγκριση της πρότασης μομφής, ο οικονομικός διευθυντής απάντησε ότι τυπικά μέχρι το έκτακτο συνέδριο είναι πρόεδρος, εκτός και αν του δώσει πληρεξούσιο.

Τελικώς η απόφαση ήταν συντριπτική για τον Στέφανο Κασσελάκη και αυτή η απόφαση ενδεχομένως να άλλαξε τα σχέδια του τουλάχιστον όσον αφορά τον χρόνο που θα ανακοινώσει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρέψει στις Σπέτσες και παραμένει άγνωστο πότε θα κινηθεί πολιτικά.

Πρόταση για παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μέλος της, ζήτησε την παραπομπή του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με κάποια άλλα μέλη να συμφωνούν.

Και μπορεί να μην πάρθηκε τέτοια απόφαση, ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν είναι ενδεικτικό ενός κλίματος που κάθε άλλο παρά συντροφικό είναι.

Υποψηφιότητα Φάμελλου

Την ίδια ώρα, εξάλλου, που αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη και η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος θα έχει τη στήριξη και των «100».

Για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η ενεργοποίηση στελεχών, αλλά και βουλευτών σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει με το ίδιο επιτελείο με το οποίο πορεύτηκε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Καπνισάκη να εξακολουθεί να κάνει το γενικό κουμάντο.

Νέα προσθήκη, όπως πληροφορούμαστε, είναι ο Βαγγέλης Αντώναρος, ενώ ενεργοποιείται ξανά, μετά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που είχε διορίσει ο κ. Κασσελάκης ισχυρίζονται πως είχαν βρεθεί χρήματα από τα τέλη Ιουλίου για την πληρωμή των εργαζομένων στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο», αλλά η πρόταση που είχαν καταθέσει στο γραφείο του τότε προέδρου δεν έφτασε ποτέ στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως κι αν έχει, μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου με την εκταμίευση δόσης από την κρατική χρηματοδότηση με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Επεισόδιο με υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, όταν δεν άφησαν υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο γραφείου του μέχρι πρότινος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στον δεύτερο όροφο της Βουλής και στο οποίο τώρα εδρεύει ο νέος πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Παππά να μην εισέλθει ουδείς στον χώρο, ενόσω εκείνος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ.

Και παρότι ο υπάλληλος δεν ανήκει στην στενή ομάδα συνεργατών του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελακη και εργάζεται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την περίοδο του κ. Αλέξη Τσίπρα, φέρεται ο φρουρός έξω από το γραφείο να του είπε ότι υπάρχει εντολή «να μην μπει κανένας μέσα».

Εκείνος διαμαρτυρήθηκε έντονα και όπως έγινε γνωστό άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα η φρουρά της Βουλής με επικεφαλής τον ίδιο τον φρούραρχο να φτάσουν στον χώρο.

Τελικώς, ο υπάλληλος μπήκε στο γραφείο του και όπως ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής, σε πρώτη φάση θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα με τους μετακλητούς συνεργάτες του κ. Φάμελλου οι οποίοι αυτοδικαίως έχασαν τη θέση τους μόλις ο κ. Φάμελλος απώλεσε το αξίωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης