ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος και ο Φάμελλος – Ζητήθηκε η παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο έκπτωτος πρόεδρος με τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI

Κανείς δεν αποκλείει αυτή τη στιγμή η προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ - έστω η προσωρινή μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών - να κριθεί ακόμα και από τα δικαστήρια.

Η διελκυστίνδα γύρω από το αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, έχουν το δικαίωμα υπογραφής και τις αστικές και ποινικές ευθύνες που αυτό συνεπάγεται, επιβάρυνε ένα ήδη πολύ κακό κλίμα στην Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως πληροφορείται το CNN Greece, πως κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μέλος της, ζήτησε την παραπομπή του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με κάποια άλλα μέλη να συμφωνούν.

Και μπορεί να μην πάρθηκε τέτοια απόφαση, ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν είναι ενδεικτικό ενός κλίματος που κάθε άλλο παρά συντροφικό είναι.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, που αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη και η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος θα έχει τη στήριξη και των «100».

Για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η ενεργοποίηση στελεχών, αλλά και βουλευτών σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει με το ίδιο επιτελείο με το οποίο πορεύτηκε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μανώλη Καπνισάκη να εξακολουθεί να κάνει το γενικό κουμάντο.

Νέα προσθήκη, όπως πληροφορούμαστε, είναι ο Βαγγέλης Αντώναρος, ενώ ενεργοποιείται ξανά, μετά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που είχε διορίσει ο κ. Κασσελάκης ισχυρίζονται πως είχαν βρεθεί χρήματα από τα τέλη Ιουλίου για την πληρωμή των εργαζομένων στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο», αλλά η πρόταση που είχαν καταθέσει στο γραφείο του τότε προέδρου δεν έφτασε ποτέ στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως κι αν έχει, μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου με την εκταμίευση δόσης από την κρατική χρηματοδότηση με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης