ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στις 19/9 - Η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών στην ατζέντα

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στις 19/9 - Η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών στην ατζέντα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη

INTIME NEWS

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συζητηθεί -μεταξύ άλλων- το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών «Great Sea Interconnector», όπως επιβεβαίωσε σε σημερινές του (12/9) δηλώσεις ο Κύπριος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη σημειώνεται «πρόοδος σε σχέση με τις συζητήσεις για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης» για το οποίο όπως είπε «είμαστε σε καθημερινή επαφή (με τον Έλληνα πρωθυπουργό) και χθες και προχθές για το θέμα αυτό».

«Οι συζητήσεις μας προχωρούν θετικά, εργαζόμαστε επί συγκεκριμένων πτυχών. Υπάρχει πρόοδος και θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις στη βάση ενός και μόνο παράγοντα, να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι αποφάσεις θα είναι «συνετές και θα λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα, ό,τι και αν λένε κάποιοι περί καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων».

«Συζητάμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, έχουμε πρόοδο, θέλω να το επαναλάβω και υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες. Δεν ήταν τυχαίο και το χθεσινό μου ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» όπου, όπως είπε, «συζητήθηκαν τόσο θέματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, όσο και το συγκεκριμένο έργο».