ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αύξηση οι αμοιβές των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών - Θα προσεγγίσει τα 600 ευρώ

Θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην περιοχή της Καναπίτσας Λιτοχώρου το καλοκαίρι του 2024

ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/INTIME NEWS

Τις επόμενες εβδομάδες ανακοινώνονται σημαντικές αλλαγές στην θητεία, τους στρατεύσιμους, στην εφεδρεία αλλά και στις στρατιωτικές σχολές με στόχο η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις να ξαναγίνει ελκυστική.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν στο CNN Greece πως το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Άμυνας και στο τραπέζι έχει πέσει και η αύξηση της αμοιβής των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές.

Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία από τις φετινές πανελλαδικές αναζωπύρωσαν τη συζήτηση γύρω από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο στράτευμα, καθώς έμειναν κενές περίπου 450 θέσεις για την είσοδο σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων) και τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών.

Ο Πρωθυπουργός έχει συζητήσει το θέμα εκτενώς με τον Υπουργό Άμυνας. «Πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα ακούσετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το πώς μπορούμε να κάνουμε τις στρατιωτικές σχολές πολύ πιο ελκυστικές», δήλωσε μόλις χθες ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα των στελεχών που θα επανδρώσουν τις υπερσύγχρονες φρεγάτες Μπελαρά. Δεν γίνεται τα 150 αυτά στελέχη που θα χειρίζονται το καμάρι του στόλου να μην είναι καλά αμειβόμενα, με εικόνα μιας τεχνολογίας επόμενης γενιάς.

Αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Άμυνας αναμένεται να ανακοινώσει αναπροσαρμογή των μισθών των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές ώστε να μειωθεί το χάσμα των μισθών ανάμεσα στο στρατό και τις άλλες Δυνάμεις Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αποζημίωση θα προσεγγίσει τα 600 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι σήμερα η αποζημίωση κινείται πέριξ των 150 ευρώ.

Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές, κάθε πεδίου, να δηλώνουν τις στρατιωτικές σχολές όχι μόνο σε όσους φοιτούν στη θετική κατεύθυνση, με την εξαίρεση βεβαίως τμημάτων που απαιτούν ειδικά προσόντα.

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται η σημαντική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των στρατιωτικών σχολών. Πληροφορίες του CNN Greece λένε πως μεγάλο ρόλο θα παίξουν και εδώ οι χορηγίες (στο μοντέλο του Προγράμματος Μαριέττα Γιαννάκου για τα σχολεία).

Καμπάνια για καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την προσέλκυση 18χρονων στο στράτευμα, με ανάδειξη των ευκαιριών μιας καριέρα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως επισημαίνεται από αρμόδιες πηγές, σταδιακά ξεκινούν να υλοποιούνται αλλαγές που προκύπτουν από τον πρόσφατο νόμο Δένδια για την καινοτομία.

Ο στρατιώτης θα μπορεί να παίρνει μια πιστοποίηση η οποία θα του είναι χρήσιμη είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα, δηλαδή ακόμη και για μία προκήρυξη ενώ ενεργοποιείται και το ειδικό πρόγραμμα θητείας για υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διδακτορική τους διατριβή, υπηρετούν υποχρεωτικά για δύο έτη αποκλειστικά σε Ερευνητικά Κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων ή μονάδες/υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων με αντικείμενο συναφές του διδακτορικού τίτλου σπουδών τους με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης