ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα καθαρισμού στο ρέμα του Ποδονίφτη - «Συνεχίζουμε και στον Βριλησσό»

Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα καθαρισμού στο ρέμα του Ποδονίφτη - «Συνεχίζουμε και στον Βριλησσό»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Συνεχίζουμε εδώ στον Ποδονίφτη και θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες και σε άλλα ρέματα, όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά τους καθαρισμούς, αλλά γενικότερα τις σημειακές παρεμβάσεις που χρειάζονται ώστε όλες οι πλημμύρες οι οποίες έρχονται, οι οποίες δεν ξέρουμε ούτε την έντασή τους ούτε που θα δημιουργήσουν πρόβλημα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε αυτοψία στο ρέμα του Ποδοφνίφτη.

«Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε» είπε και διευκρίνισε πως σήμερα στο ρέμα ξεκινούν οι εργασίες σε πλακοσκεπές 200 μέτρων, το οποίο δημιουργούσε πλυμμηρικά φαινόμενα και ο δήμαρχος Χαλανδρίου είχε ζητήσει τον καθαρισμό του.

«Όλα αυτά καταλήγουν μετά στον Κηφισό, είναι δαιδαλώδες όλο αυτό το δίκτυο. Όλα αυτά που έμεναν εδώ και χρόνια ασυντήρητα. Δεν θα περιμένουμε πλέον δεκαετίες για να καθαρίζουμε τα συγκεκριμένα σημεία» είπε και πρόσθεσε πως χρειάζεται και η αρωγή της πολιτείας, η οποία πρέπει να δίνει και τους απαραίτητους πόρους. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως στις επόμενες εβδομάδας αρχίζει και ο καθαρισμός του Βριλησσού, που «πολλά χρόνια είχε μείνει στις καλένδες λόγω καθυστερήσεων.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα καθαρισμού

«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου προκειμένου και τα πιο μεσοπρόθεσμα ζητήματα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία του Χαλανδρίου, που γίνονται εξαιρετικά επίκαιρα και μετά τη φωτιά στην Πεντέλη, να αντιμετωπιστούν ελπίζουμε πολύ γρήγορα. Έχουμε τις μελέτες, είμαστε σε καλή συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν και αυτά τα θέματα» είπε.