ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο επίπεδα το κυβερνητικό restart μετά τη ΔΕΘ: «Να φτάσουν τα μέτρα στους πολίτες»

Σε δύο επίπεδα το κυβερνητικό restart μετά τη ΔΕΘ: «Να φτάσουν τα μέτρα στους πολίτες»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

«Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μόνο η αρχή του restart που χρειάζεται η Κυβέρνηση», εξηγούσε κυβερνητικός παράγοντας στο CNN Greece την επαύριο της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι πολίτες άκουσαν τα μέτρα αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμη την διαφορά που θα κάνουν στην τσέπη τους, στην καθημερινότητά τους και στην οικογένεια τους.

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινά από σήμερα να ξεδιπλώνει μία στρατηγική σε δύο επίπεδα με στόχο την αντίσταση στη φθορά.

Στο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, “τα μέτρα πρέπει να φτάσουν στη βάση”. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι τα μέτρα να εξηγηθούν πλήρως, να μεταφερθούν στους πολίτες μέσω του μηχανισμού και να διορθωθούν αν υπάρχουν ατέλειες ή στρεβλώσεις.

Υγεία, δημογραφικό, στεγαστικό και επιχειρηματικότητα

Σε αυτό το πρώτο επίπεδο εντάσσονται οι αναλυτικές συνεντεύξεις Τύπου των Υπουργών που θα λύσουν απορίες, αλλά θα κρατήσουν και ψηλά στην επικαιρότητα και τη “θετική ατζέντα” του Μαξίμου και το “όραμα” για το 2027.

Έτσι, την Τετάρτη, 11/9, συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στοχους της τριετίας. Θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου.

Την Πέμπτη θα λάβει χώρα συνέντευξη Τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Θα συμμετέχουν οι Σ. Ζαχαράκη, Ν. Κεραμέως, Κ. Πιερρακάκης, Α. Γεωργιαδης και Θ. Πετραλιάς.

Την Παρασκευή 13/9, στο επίκεντρο έρχεται το στεγαστικό με απαντήσεις από την Σοφία Ζαχαράκη και τον Νίκο Παπαθανάση, ενώ τέλος την άλλη Δευτέρα θα εξειδικευτούν τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμο από τέσσερις Υπουργούς (Κ. Χατζηδακης, Ν. Παπαθανάσης, Κ. Τσιάρας, Τ. Θεοδωρικάκος, Ο. Κεφαλογιαννη)

Βουλευτές και γαλάζια στελέχη «οργώνουν» τη χώρα

Την ίδια ώρα στην Πειραιώς οργανώνεται ένα αναλυτικό πλάνο περιοδειών από Βουλευτές και γαλάζια στελέχη σε όλη τη χώρα ώστε τα μέτρα να φτάσουν στους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους και να θέσουν τα δικά τους ζητήματα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παρατηρήσεις των πολιτών θα πρέπει να συγκεντρωθούν, να αναλυθούν και να φτάσουν στα στελέχη που τρέχουν το επιτελικό κράτος ώστε ει δυνατόν τα όποια θέματα να αντιμετωπιστούν.

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει πλέον με όλες της τις δυνάμεις να ανατρέψει στο μακροπρόθεσμο πλέον επίπεδο το σκηνικό έτσι όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και να αποδείξει πως είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο σχέδιο με ορίζοντα το 2027.

Πρόκειται για ένα συνεκτικό πλέγμα μικρών και μεγάλων μέτρων, κυρίως για την καθημερινότητα του πολίτη: Δημογραφικό, στεγαστικό, αντιμετώπιση πληθωρισμού, στήριξη αγροτικού κόσμου κ.α. τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για μεγάλα στοιχήματα ως το 2027 όπως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και η δραστική βελτίωση του ΕΣΥ.