ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Boρίδης: Με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο προσδοκίας της κοινωνίας βρίσκεται στον Μητσοτάκη

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης

ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Εγώ δεν τα έχω βάψει και μαύρα για την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι έχουν μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης αλλά διαβάζουν λάθος τους λόγους. Θεωρούν ότι βρίσκονται σε διαδικασία ρευστοποίησης επειδή βρίσκεται εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης και πιστεύουν ότι η αποπομπή Κασσελάκη είναι η λύση. Όμως ο Κασσελάκης βρέθηκε εκεί ως συνέπεια, αποτέλεσμα της κρίσης, όχι ως αίτιο», ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα το σύνολο της προσδοκίας της κοινωνίας βρίσκεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αλλά δεν υπάρχει αλαζονεία. Εισπράττουμε την αυστηρή τους κριτική, που συνδέεται με την επικέντρωση της προσδοκίας τους» τόνισε.

Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Απαντώντας στην ερώτηση για το αυξημένο κόστος ζωής και την ακρίβεια που προβληματίζει την κοινωνία, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «εμείς εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο προεκλογικό πρόγραμμα. Είπαμε ότι βασική μας φιλοδοξία και βασικό μας στοίχημα είναι η αύξηση του εισοδήματος και η ευρύτερη σύγκλιση. Αυτό θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας. Μέχρι τότε δεν θα κοιτάζουμε το ταβάνι, ήδη αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό».

«Έχει γίνει σειρά παρεμβάσεων και υπάρχει αποκλιμάκωση της ακρίβειας και στις τιμές των ενοικίων», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης