ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη στη χώρα - Στόχοι η αύξηση μισθών και αναβάθμιση του ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη στη χώρα - Στόχοι η αύξηση μισθών και αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις αλλαγές στην τριετία μέχρι το 2027 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η πρώτη κυρίαρχη δύναμη στη χώρα».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι «ποτέ δεν κρυφτήκαμε από την ανάλυση δύσκολων αποφάσεων. Κάποιες μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε είχαν πολιτικό κόστος. Δεν κρυφτήκαμε από την κάλυψη δύσκολων πολιτικών αποφάσεων».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο όραμά του για την επόμενη τριετία, λέγοντας: «Η Ελλάδα του 2010 χρεοκόπησε. Ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Η Ελλάδα που οραματίζομαι θα πατάει πάνω σε στέρεες βάσεις, με ψηφιοποιημένο Δημόσιο, με καλύτερη ποιότητα ζωής, με βασικό μισθό στα 1.500 ευρώ».

Αυτοί είναι οι στόχοι ως το 2027

Για τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το τέλος της τετραετίας απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος στόχος είναι η αύξηση μισθών: «Πρέπει ο μισθός να είναι 1.500 ευρώ το 2027 και ο κατώτατος μισθός να είναι 950 ευρώ»

Δεύτερος στόχος, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας: «Αναδεικνύονται συχνά οι παθογένειες του ΕΣΥ. Πρέπει το 2027 να έχουμε πιο καλοπληρωμένους γιατρούς, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας».