ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι στα δυόμισι χρόνια που είναι πρόεδρος του κόμματος, μόνο διέψευσε όσους προδίκαζαν ότι θα συντριβεί στις συμπληγάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατοχύρωσε την πολιτική του αυτονομία.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά» σημείωσε πως «πλέον δεν μας ρωτάνε με ποιους θα πάμε αλλά πότε θα κυβερνήσουμε. Αποδείξαμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για να το καταφέρουμε όμως απαιτείται πολλή δουλειά και αγώνας. Στην πολιτική δεν υπάρχουν ''μαγικές λύσεις''. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά είναι μονόδρομος και απαιτεί ήθος, συνέπεια και πολιτικές προτάσεις που απαντούν στα προβλήματα των πολιτών και δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και τα καλύτερα είναι μπροστά μας», τόνισε.

«Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες»

Σε σχετική ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά αυτόνομο ή θα κάνει συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είτε Νέα Δημοκρατία είτε άλλα κόμματα και οι οποίοι νιώθουν και αυτοί την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση της χώρας. Όμως, η προσπάθεια αυτή δεν θα πετύχει με συγκολλήσεις κορυφής ή με όσους έκαναν επάγγελμα τις κομματικές μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία για την καρέκλα. Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα, που έσπασε την πολιτική ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας βάφοντας πράσινους ξανά μετά από χρόνια δύο νομούς στην Κρήτη, επειδή ακριβώς απευθυνθήκαμε στην κοινωνία, εργαστήκαμε στη βάση, στα επιμελητήρια και όχι επειδή επέστρεψαν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές.

«Έχουμε χρέος να δώσουμε λύσεις στις αγωνίες των πολιτών»

Επιπλέον, απαντώντας στο ερώτημα «ποια είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνετε σε περίπτωση εκλογής σας», ο ίδιος υπογράμμισε: «Στην επικείμενη ομιλία μου στους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο της ΔΕΘ την Τετάρτη θα παρουσιάσουμε το προγραμματικό σχέδιο, που έχουμε επεξεργαστεί, για την οικονομία, την ανάταξη του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και τη μείωση του κόστους ζωής».

«Αυτές οι συγκεκριμένες προτάσεις θα σηματοδοτήσουν και τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στη Βουλή, γιατί έχουμε χρέος να δώσουμε λύσεις στις αγωνίες των πολιτών μέσα σε ένα περιβάλλον ραγδαίας αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων. Να ανοίξουμε δρόμους για μια ευημερία που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ασφαλή θεμέλια και θα δημιουργεί ξανά τις προϋποθέσεις της ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας. Το ΠΑΣΟΚ μόνο μπορεί να το εγγυηθεί, γιατί διαθέτουμε επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για κάθε ζήτημα, που απασχολεί τους πολίτες καθώς και την αξιοπιστία για να αλλάξει σελίδα η χώρα μας», κατέληξε.