ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια συνεδριάσεων για Σπίρτζη και καταστατικό – Τι συμβαίνει με αλλαγή ονόματος, θητείες

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης INTIME NEWS

Στις 17.00 συνεδριάζουν τόσο η Επιτροπή Δεοντολογίας για το θέμα Σπίρτζη όσο και η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί εκ νέου να καταθέσει, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα προσέλθει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή από τη στιγμή που ο κ. Σπίρτζης είναι μέλος της, η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει πίσω στην Επιτροπή τη δική της εισήγηση ώστε η τελική απόφαση να ληφθεί από τη Δεοντολογίας.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες για τις καταστατικές αλλαγές είναι ακόμα αρκετές, με τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού να έχουν τελευταία στη λίστα την πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή της ονομασίας αφού το θεωρούν το λιγότερο ουσιώδες ζήτημα, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει γενική συμφωνία στις τρεις, μάξιμουμ, κοινοβουλευτικές θητείες, με τα μέλη της Επιτροπής να αναζητούν με ποιες ασφαλιστικές δικλείδες αυτή η πρόβλεψη- που υπάρχει και στο σημερινό καταστατικό- θα εφαρμόζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόβλεψη για δύο, μάλιστα, θητείες- ούτε καν τρεις- υπήρχε και στο ιδρυτικό καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, το 2013, όπως κι άλλες διατάξεις που έχουν προκαλέσει εσχάτως αντιδράσεις, όπως η συγκρότηση δημοτικών επιτροπών.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου απόψε στις 20.45, στο Ηρώδειο.

Αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλία και θα έχει συναντήσεις με τους πληγέντες της πλημμύρας «Daniel» στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη μεγάλη καταστροφή.

Συγκεκριμένα, θα έχει σύσκεψη με αγροτικούς φορείς, επιμελητήρια και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ενώ θα επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και το Βλοχό και τον Παλαμά Καρδίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης