ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Βέμπερ στην Μέτσολα για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Επιστολή  αναφορικά «με την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή της Αριστεράς, Νίκου Παππά» απέστειλε στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ στην οποία εκφράζει τη «βαθύτατη ανησυχία». 

Στην επιστολή, αφού σημειώνεται ότι «πρόσφατα δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έφεραν στο φως σειρά αλλεπάλληλων χυδαίων, ρατσιστικών, σεξιστικών και υβριστικών επιθέσεων, που αποδίδονται στον κ. Παππά», τονίζεται ότι «την ώρα που η Ε.Ε. καλεί σε ενότητα για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, είναι ανησυχητικό ότι ένα νεοεκλεγέν μέλος του ΕΚ υιοθετεί τέτοια συμπεριφορά».

«Αυτές οι ενέργειες είναι θεμελιωδώς αντίθετες στις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν θέση σε έναν θεσμό που εκπροσωπεί τη Δημοκρατία, καθώς αποτελεί τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών», αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΚΛ και οι συνυπογράφοντες την επιστολή - Ελισάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΚΟ του ΕΛΚ, και Γερούν Λέναρς - ζητούν από την Μέτσολα να εξετάσει την υπόθεση αυτή και καλούν «την Ομάδα της Αριστεράς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, συμπεριλαμβανομένης της αποπομπής του από την Ομάδα, καθώς η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρμόζουσα για έναν δημοκρατικά εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Η μη ανάληψη δράσης συνιστά συναίνεση σε πρακτικές εχθροπάθειας», καταλήγουν στην επιστολή τους προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης