ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eπίσκεψη Μητσοτάκη σε βρεφονηπιακό σταθμό: «Προσηλωμένοι στη στήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά»

Eπίσκεψη Μητσοτάκη σε βρεφονηπιακό σταθμό: «Προσηλωμένοι στη στήριξη οικογενειών με μικρά παιδιά»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Οικογένειας με Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη

Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές και τους παιδαγωγούς βρεφονηπιακού σταθμού στο Θησείο, είχε σήμερα, Τετάρτη (4/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας την «προσήλωση της κυβέρνησής στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά».

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς που δίνουν έμφαση στην ποιότητα. Φέτος, αυξήσαμε τα voucher που δίνουμε».

mhtsotakhs, mitsotakis

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Οικογένειας με Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη σε επίσκεψή τους σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο

Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ο σκοπός μας είναι κάθε χρόνο να προσφέρουμε περισσότερα voucher για να βοηθήσουμε τις οικογένειες. Είναι μία πτυχή της πολύπλευρης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί να πηγαίνουμε τα βρέφη σε ένα χώρο να περνάνε την ώρα τους. Δουλεύοντας με μία έγκριτη ομάδα επιστημόνων ενισχύουμε τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες» σημείωσε.

«Οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου δημιουργούνται τα πρώτα χρόνια. Το τι συμβαίνει εδώ έχει μεγάλη σημασία. Δίνουμε βάρος και σημασία στα προγράμματα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών» κατέληξε.