ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ποιος... νικάει τον Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ποιος... νικάει τον Μητσοτάκη

Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης 

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ γίνεται 50 ετών, έρχεται στη δημοσιότητα μία ακόμη δημοσκόπηση που γύρω από την εσωκομματική διαμάχη ως προς την ηγεσία, αλλά και το προς τα πού θα πρέπει να πλεύσει η παράταξη στην επόμενη μέρα.

Με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, παρουσιάζει τα ποσοστά που καταγράφουν οι υποψήφιοι νέοι πρόεδροι.

Το ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα καλά κρατεί, καθώς ο Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (23,7%) στο σύνολο των ερωτηθέντων, με τον νυν πρόεδρο να ακολουθεί με (20,3%).

PASOK-PROTHESI-DOUKAS.jpg

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με 29.2%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 26.4%.

PASOK-PROTHESI-PASOK.jpg

Αρκετά πιο δημοφιλής παρουσιάζεται ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς στη συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Ανδρουλάκης προπορεύεται με 70.9% και ακολουθούν οι: Παύλος Γερουλάνος (60.9%), Χάρης Δούκας (54.7%), Άννα Διαμαντοπούλου (52.2%), Νάντια Γιαννακοπούλου (45.1), Μιχάλης Κατρίνης (41.5%) και Γιάννης Κανελλάκης (26.5%).

PASOK-DIMOFILIA.jpg

Όσον αφορά στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκεί ο Χάρης Δούκας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 26,7%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκεντρώνει το 21.9%.

PASOK-MHTSOTAKH.jpg

Σχετικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει και πάλι κυβερνητική προοπτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, οι πολίτες είναι διχασμένοι καθώς το 50.4% λέει Ναι / Μάλλον Ναι, το 45.3% απαντά Μάλλον Όχι / Όχι και το 4.3% Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.

kyvernitiki-prooptiki.jpg

Τέλος, στη μεγάλη έρευνα της Οpinion Poll για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες ρωτήθηκαν και το ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του κόμματος.

PASOK-PROSANATOL.jpg

Στο ερώτημα αυτό οι πολίτες απαντούν κατά 64% το Μεταρρυθμιστικό κέντρο, κατά 28.8% Σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, δίνοντας το αποτύπωμα μιας κυβερνητικής προοπτικής του κόμματος.