ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζει ο Πολάκης για την Κεντρική Επιτροπή – Η πιθανή ρελάνς Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζει ο Πολάκης για την Κεντρική Επιτροπή – Η πιθανή ρελάνς Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης παρακολουθεί ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις 14 Μαρτίου 2024

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να προβάλλει, με αφορμή και τη χθεσινή (02/09) επίσκεψή του στο Βόλο, τη δυναμική αντιπολίτευση έναντι της εσωστρέφειας.

Τα περισσότερα, ωστόσο, στην Κουμουνδούρου περιστρέφονται γύρω από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί, εξάλλου, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να διαρρέουν πως δεν συζητείται θέμα αναβολής του καταστατικού συνεδρίου του Οκτωβρίου, ωστόσο ο Παύλος Πολάκης δείχνει αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στον κ. Κασσελάκη.

Αμφισβήτηση Πολάκη σε Κασσελάκη - Τι θα γίνει αν δεν σηκώσει το γάντι

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο βουλευτής Χανίων αναμένεται στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή να αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη, θα περιμένει ωστόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει εκείνος τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Αν ο κ. Κασσελάκης δεν σηκώσει το γάντι, τότε ο κ. Πολάκης θα καταθέσει πρόταση μομφής.

Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις των «87»

Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα πράξουν οι «87», οι οποίοι δεν αποκλείεται να στηρίξουν με την ψήφο τους τη μομφή Πολάκη χωρίς να καταθέσουν ξεχωριστή δική τους.

Κι αυτό γιατί προσώρας δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα βγει μπροστά ως άτυπος εκπρόσωπός τους, αφού τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος, όσο κι ο Νικόλας Φαραντούρης δεν επιθυμούν τη δημόσια στήριξή τους στην περίπτωση που κατέλθουν υποψήφιοι.

Το γαμήλιο γλέντι Κασσελάκη στην «έδρα» του Πολάκη

Ως προς τον κ. Πολάκη, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας πως είναι «τσατισμένος» με τον διευθυντή του γραφείου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, «ο οποίος δεν απαντά στις κλήσεις του μολονότι ήταν επί χρόνια δικηγόρος του», όπως μας λένε συνομιλητές του «αψύ Κρητικού», και «στενοχωρημένος» με το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γιατί τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και γιατί διοργάνωσε το γαμήλιο γλέντι του στα Χανιά φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση στην εκλογική του περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης έχει δεχθεί εισήγηση να ζητήσει ο ίδιος στην αρχή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ψήφο εμπιστοσύνης από το όργανο ώστε να αδρανοποιήσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Νέο κύκλο εσωστρέφειας, πάντως, αναμένεται να δημιουργήσει και η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας- συνεδριάζει σήμερα- για τον Χρήστο Σπίρτζη, όποια κι αν είναι αυτή.