ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Το υπουργείο Εξωτερικών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τις εξαγωγές από την Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Κ. Γκιουλέκα

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

H Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη αποτελεί άμεση και μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τις συναντήσεις, που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα.

«Η επιθυμία μας είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα ένας πραγματικός κόμβος, κόμβος εμπορίου, κόμβος τουρισμού, κόμβος πολιτισμού, ο οποίος θα ενώσει την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη, θα ενώσει τη Μέση Ανατολή, θα ενώσει όλη τη Μεσόγειο», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «Η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να καταστεί μία πόλη που θα συνθέτει, που θα ενώνει, που θα αναπτύσσεται»

Ο Γ. Γεραπετρίτης, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο της εξαγωγές ελληνικών προϊόντων για να καταστεί η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα ένας πυλώνας στον οποίο θα αναπτύσσονται ταχύτατα οι άμεσες ξένες επενδύσεις, ανέλαβε

«Θέλουμε μια Μακεδονία η οποία θα είναι ισχυρή. Ισχυρή για την Ελλάδα, ισχυρή για τον κόσμο. Ισχυρή διπλωματία, ισχυρή εθνική άμυνα, ισχυρή οικονομία θα συνδυαστούν, θα επενδύσουν πάνω στην ακμή της Βόρειας Ελλάδας και στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Με τον κ. Γεραπετρίτη συζητήσαμε διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν οι δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας να κινητοποιηθούν και πολλά θέματα τα οποία περνούν, ούτως ή άλλως, μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών να τεθούν στις συσκέψεις εδώ, για να δούμε πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να οδηγηθούμε στην υλοποίησή τους», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης