ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πουλής για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Αν ο Πολάκης είχε αξιοπρέπεια θα έπρεπε να παραιτηθεί»

Πουλής για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Αν ο Πολάκης είχε αξιοπρέπεια θα έπρεπε να παραιτηθεί»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIMENEWS

Μετά την ομόφωνα αθωωτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση των καταγγελλόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Σταμάτης Πουλής κάνει λόγο για «σκευωρία» που «είχε στήσει ο Παύλος Πολάκης με τον παρακρατικό μηχανισμό» και η οποία «κατέρρευσε με πάταγο».

Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Πουλής σε σχόλιό του αναφέρει:

«H Αλήθεια έλαμψε. Η Δικαιοσύνη μίλησε. Η σκευωρία που είχε στήσει ο Παύλος Πολάκης με τον παρακρατικό μηχανισμό του κατέρρευσε με πάταγο. Πέντε άνθρωποι αθώοι ταλαιπωρήθηκαν επί επτά χρόνια γιατί δεν βοήθησαν τον Παύλο Πολάκη στα παράνομα σχέδιά του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγό μου Ανδρονίκη Θεοφιλάτου γιατί στάθηκε βράχος όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνηγόρους μας, τον Αλέξη Αθανασόπουλο και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο γιατί είναι οι καλύτεροι δικηγόροι που μπορούν να έχουν άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μας, παλαιότερους και νεότερους που στάθηκαν δίπλα μας. Και πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί υπήρξε όχι απλώς στήριγμα, ούτε φίλος απλός. Υπήρξε οικογένεια και κάτι παραπάνω.

Θέλω επίσης να πω ότι μετά την σημερινή ομόφωνη και επί της ουσίας αθωωτική απόφαση, ο Παύλος Πολάκης, αν είχε στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, θα παραιτούνταν και από βουλευτής. Επειδή όμως γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν έχει, του λέω δύο πράγματα. Πρώτον, να ξυρίσει το μουστάκι και δεύτερον ότι δεν τελειώσαμε. Τώρα ξεκινάμε…»

Γεωργιάδης: «Το Δίκαιο κέρδισε»

Νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε σχολιάσει την απόφαση με μακροσκελή ανάρτησή του στο X.

«02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το Άδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε», έγραψε στο X ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στο πως ενέπλεξε τον ίδιο και τη σύζυγό του στην υπόθεση περί παράνομων προσλήψεων ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κάνει μια αναδρομή στις εξελίξεις που ακολούθησαν και οδήγησαν στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

«Σε μένα έστησαν Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή, όπου τελικά δεν βρήκαν εναντίον μου το παραμικρό, αλλά έβγαλε ο Πολάκης, όλο του το μένος στους υπαλλήλους τους οποίους και με αφορμή την Δίωξη που είχε ασκήσει η κα Τουλουπάκη, απέλυσε καταχρηστικά από τον Οργανισμό», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Επιμένει ο Πολάκης

Στις κατηγορίες του για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ επιμένει ο Παύλος Πολάκης παρά τη δικαστική απόφαση αθώωσε ομόφωνα σήμερα (02/09) όλους τους κατηγορούμενους.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταμάτη Πουλή, ο κ. Πολάκης αναφέρει «ξέρω και ξέρετε πως είστε βαθιά διεφθαρμένοι και για αυτά που έκανε ο πρώτος στη Νοβαρτις και για τα άλλα που κάνατε μαζί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Ο πρώτος την έχει γλυτώσει προσωρινά με μια αρχειοθέτηση με τον πρωτοφανή όρο ''αδιευκρίνιστα'' και ο δεύτερος στη συγκεκριμένη δίκη που επιχαίρει με μια ''αθώωση'' ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή», έγραψε ο βουλευτής Χανίων στο Facebook.

Αναφέρει ακόμη πως θα είναι εκεί «και στις επόμενες δίκες σας» και πως τελικά «θα υπάρξουν δικαστές στην Αθήνα».