ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφυλακίζεται σήμερα ο Φρέντης Μπελέρης - Έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του

O Φρέντι Μπελέρης (μέση) κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».,

Eurokinissi

Στις 12.00 αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλακή από Αλβανικό δικαστήριο για ενεργητική δωροδοκία. Το μεσημέρι, ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χειμάρας, θα περάσει τις πόρτες Αλβανικού δικαστηρίου προκειμένου αυτό να εξετάσει το αίτημα που έχει καταθέσει από τον περασμένο Ιούλιο για αποφυλάκιση του.

Πηγές κοντά στο περιβάλλον του ευρωβουλευτή δηλώνουν αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεση, εκτιμώντας ότι οι θα αφεθεί ελέυθερος.

Ο Φρέντης Μπελέρης κρατείται εδώ και 16 μήνες και καθώς έχε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του, δικαιούται να αποφυλακιστεί σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης και τον περασμένο Ιούλιο, αλλά πήρε αναβολή καθώς οι δικαστές επικαλέστηκαν αδυναμία εκδίκασης λόγω καλοκαιρινών αδειών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ξανά στη φυλακή.

Στα μέσα Ιουλίου ο προφυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης όπου ζητά να αποφυλακιστεί υπό όρους, είχε λάβει άδεια από την διοίκηση των φυλακών προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του στις Βρυξέλλες, όπως και έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης