ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισηγήσεις σε Κασσελάκη να μη σηκώσει το γάντι – Οι κινήσεις των «δελφίνων», οι επαφές Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Συνεχίζεται η πίεση από συνεργάτες και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη - βουλευτές, στελέχη και απλά μέλη, ώστε να μην σηκώσει το γάντι που του πετά η εσωκομματική αντιπολίτευση και να μην ανακοινώσει νέες προεδρικές εκλογές κατά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Κι αυτό όχι γιατί φοβούνται πως θα τις χάσει, όποιος κι αν βρεθεί απέναντί του, αλλά γιατί εκτιμούν πως η συμμετοχή θα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με πέρυσι και η εσωστρέφεια έτσι κι αλλιώς θα συνεχιστεί.

Σχεδόν βέβαιη η απώλεια του στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως θα πρέπει να ξεχάσει το στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένας αριθμός βουλευτών θα αποχωρήσει νωρίτερα ή αργότερα.

Του προτείνουν, μάλιστα, στις αλλαγές του καταστατικού να περιλαμβάνεται και η δυνατότητα να μπορεί να διαγράφει απευθείας ο πρόεδρος οποιοδήποτε στέλεχος κινείται εκτός γραμμής.

Δεν έχουν κοπεί οι γέφυρες μεταξύ Κασσελάκη - Πολάκη

Την ίδια ώρα και μολονότι ο Παύλος Πολάκης επιμένει να επιτίθεται στην «ηγεσία» του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ουδείς μιλά με βεβαιότητα στην Κουμουνδούρου για υποψηφιότητά του αν εκκινήσει η σχετική διαδικασία.

Οι γέφυρες, άλλωστε, ανάμεσα στον κ. Κασσελάκη και στον βουλευτή Χανιών δεν έχουν κοπεί και γι’ αυτό φροντίζει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διατηρεί άριστη σχέση και με τους δύο.

Οι σκέψεις της Όλγας Γεροβασίλη και οι συναντήσεις Τσίπρα

Από την άλλη, μαθαίνουμε πως η Όλγα Γεροβασίλη σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Βουλής, εκφράζοντας (και) με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία της για τα όσα συμβαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παραλλήλως, οι «87» εξακολουθούν να αναζητούν κοινή γραμμή και κοινό υποψήφιο την ίδια στιγμή που, όπως πληροφορούμαστε, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά βουλευτές και στελέχη στο γραφείο του στη λεωφόρο Αμαλίας κατόπιν και δικής του πρωτοβουλίας.

Τι θα κάνουν Φάμελλος, Φαραντούρης, Τεμπονέρας

Όσον αφορά τους Σωκράτη Φάμελλο και Νικόλα Φαραντούρη, φέρεται να προτιμούν να καταγράψουν τη δική τους αυτοτελή παρουσία, μακριά από οποιαδήποτε σύνδεση τόσο με τους «87» όσο και με τον κ. Τσίπρα.

Ταυτοχρόνως, ο Διονύσης Τεμπονέρας προτιμά να αποστασιοποιηθεί από την «πασαρέλα» πιθανών υποψήφιων, επιμένοντας στη συγκρότηση ενός φόρουμ διαλόγου όλων των προοδευτικών δυνάμεων, αναλαμβάνοντας μάλιστα και σχετική πρωτοβουλία λίαν συντόμως.

Στο Βόλο ο Στέφανος Κασσελάκης

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα στο Βόλο για αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Στις 12:00 θα βρίσκεται στον ποταμό Ξηριά, εκεί όπου εκδηλώθηκε το πρόβλημα, ενώ στις 13:00 θα έχει σύσκεψη με φορείς της περιοχής.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης