ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μομφή των «87» στον Κασσελάκη και το αίνιγμα με τη στάση Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα εσωκομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Καθώς το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα αιτήματα από στελέχη του κόμματος για προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του επικαλούνται το καταστατικό του κόμματος. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, δήλωσε πως ο πρόεδρος του κόμματος «έχει πει ότι δεν επιθυμεί να πάρει κάποια πρωτοβουλία για να ταλαιπωρήσει τον κόσμο, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του στρατοπέδου Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «όποιος επιθυμεί ή όποιος κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για το κόμμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει λήξει η θητεία του Προέδρου με βάση το καταστατικό, θα πρέπει να επιδιώξει να τεθούν τα θέματα εκείνα που θα κινήσουν τις διαδικασίες, αν τις κινήσουν, εκλογής Προέδρου από τη βάση στην Κεντρική Επιτροπή».

Στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει με τη βοήθεια της ομάδας Παππά την πλειοψηφία ούτως ώστε να μην περάσει μία πιθανή μομφή προς το πρόσωπό του.

Ρευστό το τοπίο

Ωστόσο, η στρατηγική αυτή, ενέχει ρίσκο, καθώς οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο και κινούνται από τους Νίκο Παππά, Ρένα Δούρου, Πάνο Ρήγα κ.α. δεν είναι βέβαιο ότι θα απορρίψουν την πιθανολογούμενη πρόταση μομφής. Όλα θα κριθούν από τον Παύλο Πολάκη.

Ο Χανιώτης βουλευτής με τη στάση του πίεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει την Αθηνά Λινού με την οποία είχε ανοίξει μέτωπο. Κι ενώ φάνηκε να λειαίνει τις αιχμές του προς τον Στέφανο Κασσελάκη δηλώνοντας«δικαιωμένος» με την παραπάνω απόφαση, εντούτοις, με χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση επανέρχεται στην πολεμική ρητορική του εγείροντας ξανά ζήτημα ηγεσίας.

«Άντε καλό ξημέρωμα. Τώρα που τελείωσε... Ήρθε ο: Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καιρός για σκληρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Καιρός να βάλουμε πλώρη να τους ρίξουμε. Καιρός για πρόγραμμα και σχέδιο ανάταξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε σύγκρουση με τη διαπλοκή», έγραψε στο Facebook.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβανόμενος την επιρροή που ασκεί ο βουλευτής των Χανίων, ο οποίος παραμένει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μετά τη διαγραφή του για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, προσπαθεί να τον εξευμενίσει... με τη θέση του αντιπροέδρου, όπως λένε πληροφορίες.

Η διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, για το πρόσωπο του Χρήστου Σπίρτζη. Ο πρώην υπουργός απέστειλε στην Επιτροπή ένα πολυσέλιδο κείμενο, με το οποίο κατήγγειλε τον Στέφανο Κασσελάκη και τους συνεργάτες του τόσο για στοχοποίηση στελεχών όσο και για προειλημμένες αποφάσεις για το κομματικό του μέλλον.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η διαγραφή ή η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, τότε βάσει καταστατικού, θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει ο κ. Σπίρτζης, κάτι το οποίο θα προκαλέσει με βεβαιότητα μία ακόμη πηγή έντονης αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Η μομφή και οι «87»

Εντός της ομάδας των «87», πάντως, φαίνεται ότι η απόφαση να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου είναι ειλημμένη, στη βάση των χαμηλών πτήσεων στις πρόσφατες εκλογές και την εσωστρέφεια.

Ώθηση τους δίνει και το γεγονός ότι σημαντικά στελέχη που δεν ανήκουν στην ομάδα συντάσσονται με το αίτημα για προσφυγή στη βάση του κόμματος για την εκλογή προέδρου.

Μία πρόταση μομφής από τους «87» θα ξεκαθαρίσει, πάντως, το τοπίο αλλά και το μέλλον του κόμματος, αφού με αυτόν τον τρόπο θα φανεί αν ο Παύλος Πολάκης επιμείνει στην σκληρή κριτική του ή αν τελικά κάνει... κωλοτούμπα αλλά και αν υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις στελεχών ακόμη και βουλευτών από το κόμμα στο σενάριο που η πρόταση δεν περάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης