ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίχνει τους τόνους ο Παππάς: Δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ανακάμψει από την εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Έχουμε το ιδεολογικό, πολιτικό και στελεχιακό οπλοστάσιο, το οποίο, δυστυχώς, παραμένει αναξιοποίητο, με δική μας ευθύνη» τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open.

«Έχουμε συλλογικές αποφάσεις που μπορούν να μας βγάλουν μπροστά και να μας φέρουν σε επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του, αποφάσεις που πρέπει, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, να διαφυλάξουμε και να τους δώσουμε χώρο στον δημόσιο διάλογο. Έχουμε ένα πρόγραμμα που έχει διατυπωθεί».

«Αναταραχή και χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις είχαμε και στην αρχή του χρόνου. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μας, σοφά, αποφασίσαμε να μη βάλουμε σε δοκιμασία τα μέλη μας και τον κόσμο που μας παρακολουθεί και έτσι ακολούθησε μία πορεία ανάκαμψης, η οποία έφερε και το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει τον πρώτο λόγο για τη διάταξη δυνάμεων, ενώ, κληθείς να σχολιάσει αναφορές στελεχών, σημείωσε: «Αν υπάρχει τέτοιο αίτημα (σ.σ.: προσφυγή στα μέλη για εκλογή νέας ηγεσίας), θα έπρεπε να υπάρχουν κατατεθειμένες και οι διαφορετικές πλατφόρμες. Διότι, η ύστατη καταφυγή στα μέλη του κόμματος προϋποθέτει στρατηγικές διαφορές, οι οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να επιλυθούν σε επίπεδο ηγετικό για να προχωρήσει η υλοποίηση των αποφάσεων. Τέτοιες στρατηγικές διαφορές δεν έχουν διατυπωθεί […] Υπάρχει το πολιτικό έδαφος, το ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό οπλοστάσιο για να πάμε με ψυχραιμία παρακάτω».

Έχουμε μπροστά μας πολύ κρίσιμες μάχες

Ανέφερε ότι «οι καταγεγραμμένες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορούν να νικήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ενώ, κατά τον ίδιο, «υπάρχει μία ευρεία πλειοψηφία και στη βάση του κόμματος που επιθυμεί να προχωρήσουμε συγκροτημένα μπροστά, χωρίς να μπούμε σε τέτοιου τύπου αναζητήσεις και αναταραχές. Έχουμε μπροστά μας πολύ κρίσιμες μάχες. Να πάμε στην οργανωμένη εξωστρέφεια, αφήνοντας πίσω τις απολυτότητες και ξαναδιαβάζοντας τα κείμενά μας».

Επέμεινε στην υλοποίηση της συλλογικής απόφασης του κόμματος που λέει ότι «επιθυμούμε να δημιουργηθεί ένα ευρύ εκλογικό προοδευτικό μέτωπο, στο οποίο διεκδικούμε να ηγηθούμε ως η μεγαλύτερη δύναμη της προοδευτικής αντιπολίτευσης». Συμπληρώνοντας ότι «η προοπτική της ευρείας συμμαχίας των συγκροτημένων προοδευτικών δυνάμεων είναι ένα ανάχωμα απέναντι σε καταστροφικά σενάρια διάχυσης, διάλυσης και διάσπασης των υπαρχόντων κομμάτων. Όσοι εργάζονται για να διασπαστούν ή να διαλυθούν οι υπάρχοντες σχηματισμοί προσφέρουν μια απολύτως κακή υπηρεσία στον λαό».​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης