ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πολεμική Αεροπορία στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Tarang Shakti 24»

Εurokinissi

Με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ινδία με 2 αεροσκάφη C-130, συμμετέχει η Πολεμική Αεροπορία στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Tarang Shakti 24», που εξελίσσεται στην αεροπορική βάση «Jodhpur», στην Ινδία, έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Είχε προηγηθεί αποδοχή του αιτήματος για τη συμμετοχή της στην άσκηση από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη , σε συνέχεια της αποδοχής του αιτήματος του ΓΕΑ από την ινδική Πολεμική Αεροπορία για συμμετοχή της για πρώτη φορά στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» με αεροσκάφη Su-30.

Eurokinissi

Eurokinissi

Στην άσκηση συμμετέχουν με δυνάμεις -εκτός της Ινδίας και της Ελλάδας- η Αυστραλία, η Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μπαγκλαντές, η Σιγκαπούρη και η Ταϋλάνδη.

Eurokinissi

Eurokinissi

Σκοπός της άσκησης είναι η συνεργασία των συμμετεχόντων σε ένα απαιτητικό πολυμερές περιβάλλον, με στόχο την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης