ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν παραδίδω την έδρα μου» απαντά η Λινού στον Κασσελάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού

KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI

Δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα της η κα Αθηνά Λινού, όπως τονίζει σε επιστολή της δίνοντας απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη που αποφάσισε τη διαγραφή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής», αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Λινού προσφωνόντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Αγαπητέ κ. Κασσελάκη».

Αναλυτικά η επιστολή της Αθηνάς Λινού:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Κασσελάκης: Να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν απαντά στις κλήσεις μας

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την Αθηνά Λινού να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι απαντήσεις που έδωσε η βουλευτής για την υπόθεση του Ινστιτούτου Prolipsis, δεν τον ικανοποίησε. Είπε ακόμη ότι η κ. Λινού δεν απαντά στις κλήσεις που της έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι η απάντηση στα μηνύματα είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης», είπε ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στο MEGA.

Στην ερώτηση για τα ποσά που έλαβε η κα Λινού, είπε ότι ο ίδιος δεν είναι εισαγγελέας και ότι πρέπει να «είμαστε προετοιμασμένοι για τον κατάλληλο έλεγχο» σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η διαγραφή της κ. Λινού γίνεται για να ικανοποιηθεί ο Παύλος Πολάκης, ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως οι δύο περιπτώσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Αιχμές Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε ανάρτησή για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού, ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει εμμέσως αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας ότι η οικονομική της δραστηριότητα «έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι έχει δεσμευθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει και πως αυτό απαιτεί «δύσκολες αποφάσεις» και «πρόσκαιρη πολιτική φθορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης