ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τον Μάιο του 2027 θα παραδοθεί το Flyover- Παρουσίασε το erga.gov.gr

Μητσοτάκης: Τον Μάιο του 2027 θα παραδοθεί το Flyover- Παρουσίασε το erga.gov.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά για την περιφερειακή ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη

Motionteam.gr

Την δέσμευση ότι το έργο του Flyover θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης μέχρι τον Μάιο του 2027 επανέλαμβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομλία του κατά τη διάρκεια της παρουσίασητς της  Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και αυτή η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τα περισσότερα έργα για την πόλη».

Υποσχέθηκε επίσης ότι το μετρό της Θεσσαλονίκη θα παραδοθεί στους θεσσαλονικείς στις 30 Νοεμβρίου του 2024.

«Δεν θα εγκαινιαστεί, αλλά θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου. Σε 95 μέρες από τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «το μετρό ολοκληρώνεται τους επόμενους μηνες ήδη για τον βασικό κορμό του τους 13 σταθμούς, τους 18 συρμούς, τα 9.6 χλμ τους 350 επιβατες σε καθε συρμο είμαστε έτοιμοι να τους παραδωσουμε στους πολιτες το 94,6 % του εργου εχει ηδη ολοκληρωθεί Είμαστε τη διαδικασια πιστοποιησης. Θα έχουμε και μετρό και αρχαία».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην πόλη στον τομέα της Υγείας αναφέροντας ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει «το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα».

Λίγο νωρίτερα μίλησαν ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Άκης Σκέρτσος, ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Λίνα Μενδώνη.