ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο στο Κορωπί - 950 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο στο Κορωπί - 950 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε λεωφορείο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στο Κορωπί επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενημερώθηκε για την δρομολόγηση 211 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός υπάρχουν 30 λεωφορεία τα οποία ήδη έχουν βγει στους δρόμους. «Λεωφορεία ασφαλή, με κλιματισμό, με πλήρη προσβασιμότητα», τόνισε.

«Μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν σημαντική διαφορά στις συγκοινωνίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η βούληση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δεδομένη. καθώς μέχρι το το τέλος του 2025 θα βγουν στους δρόμους 950 νέα λεωφορεία.

«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τα παλιά με νέα, αλλά και να αυξήσουμε την πυκνότητα των δρομολογίων, με μεγαλύτερη συχνότητα. Πρέπει οι πολίτες να ξέρουν ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους και σε όλα αυτά στοχεύουν οι παρεμβάσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Μαγικές λύσεις για το κυκλοφοριακό δεν υπάρχουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση των υποδομών είναι κάτι που χρειάζεται χρόνος. Η μεγαλύτερη δημόσια επένδυση αυτή την ώρα η γραμμή 4 του μετρό. Θα διάνοιξη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2026»

Όσο για τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήδη κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία, που είναι το 1/3 του στόλου και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει παραδοθεί το μετρό.