ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και τρολ διαστρεβλώνουν την αλήθεια για το θάνατο της τουρίστριας στην Ανάβρα

Γεωργιάδης: ΣΥΡΙΖΑ και τρολ διαστρεβλώνουν την αλήθεια για το θάνατο της τουρίστριας στην Ανάβρα

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Για διαστρέβλωση της αλήθειας «από τον ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα τρολ για πολιτικούς σκοπούς», κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε νεότερη ανάρτησή του αναφορικά με το θάνατο της τουρίστριας στην Ανάβρα.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει ότι γυναίκα «δεν πέθανε, λόγω ελλείψεως ιατρού. Έλαβε άμεσα φροντίδα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε» ενώ απαντώντας καταγγελία του κου Αντιδημάρχου ότι έλειπε ο ιατρός από το περιφερειακό Ιατρείο, ξεκαθαρίζει ότι «τα Περιφερειακά Ιατρεία από την ίδρυση του ΕΣΥ δεν έχουν εφημερίες. Δηλαδή, δεν υπάρχει ιατρός το Σαββατοκύριακο ή τις αργίες».

«Άρα, η απάντηση στην καταγγελία του είναι ότι δεν έλειπε ιατρός την Κυριακή, καθώς την Κυριακή δεν προβλέπεται ιατρός σε Περιφερειακό Ιατρείο. Όλο αυτό έχει διαστρεβλωθεί από τον @syriza_gr, διάφορα τρολ κλπ για πολιτικούς σκοπούς», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή του:

«Ας τα πάμε πάλι από την αρχή, διότι η σκόπιμη διαστρέβλωση και όσων είπα και της πραγματικότητας έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Ο κος Αντιδήμαρχος Ανάβρας κατήγγειλε αρχικά «ότι μία τουρίστρια πέθανε από ανακοπή στην περιοχή του, διότι δεν υπήρχε γιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάβρας».

Σε αυτό απάντησα με την πραγματικότητα:
Α) Η ατυχήσασα που έπαθε την ανακοπή στην ταβέρνα, δεν πέθανε λόγω ελλείψεως ιατρού. Σε 4’ η νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου ήταν εκεί για την προσπάθεια ανάταξής της. Λόγω ιατρικού απορρήτου, δεν μπορώ να πω γιατί ήταν αδύνατον να επανέλθει. Στα 20’ έφτασε εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, οι οποίοι επίσης δεν μπορούσαν να την επαναφέρουν και διαπίστωσαν τον θάνατό της. Άρα δεν έμεινε χωρίς φροντίδα και ο θάνατός της δεν οφείλεται στην έλλειψη ιατρού.

Β) Στην καταγγελία του κου Αντιδημάρχου ότι έλειπε ο ιατρός, απήντησα ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ δεν έχουν εφημερίες. Δηλαδή, δεν υπάρχει ιατρός το Σαββατοκύριακο ή τις αργίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πληθυσμός μένει άνευ ιατρικής κάλυψης, καθώς παντού καλύπτονται όλοι από τα ΚΥ, εκεί. Για παράδειγμα, υπάρχει το ΚΥ Αλμυρού, που καλύπτει με εφημερίες και αυτή την περιοχή.

Άρα, η απάντηση στην καταγγελία του είναι ότι δεν έλειπε ιατρός την Κυριακή, καθώς την Κυριακή δεν προβλέπεται ιατρός σε Περιφερειακό Ιατρείο. Όλο αυτό έχει διαστρεβλωθεί από τον @syriza_gr, διάφορα τρολ κλπ για πολιτικούς σκοπούς.

Για τους καλόπιστους επαναλαμβάνω: Η κυρία δεν πέθανε, λόγω ελλείψεως ιατρού. Έλαβε άμεσα φροντίδα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Τα υπόλοιπα είναι απλός λαϊκισμός. Ακολουθεί η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ