ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης κατά των «8» που τον αμφισβήτησαν στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύψτε τις προθέσεις σας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης φτάνοντας στην Κουμουνδούρου

INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εσωκομματικό πόλεμο από την ομάδα των «87» που ηγείται από τα οκτώ άτομα που χθες αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως δέχεται ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση, όπου ο Παύλος Πολάκης έθεσε πρώτο θέμα ηγεσίας, ο κ. Κασσελάκης μέσω νέας ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάλεσε τους «8» να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. 

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται.

Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω.

Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις.
Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.

Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.

Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.

Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.

Σενάριο ακόμη και για πρόταση μομφής

Σημειώνεται πως τα οκτώ στελέχη που συμμετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου τάχθηκαν κατά της προεδρικής εισήγησης που αφορά στα κομματικά ΜΜΕ και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Πάντως, την ώρα που ο εσωκομματικός πόλεμος έχει ανάψει για τα καλά, όλα τα σενάρια μοιάζουν ανοιχτά. Οι ζυμώσεις μέσα στον πολιτικό χρόνο των δύο εβδομάδων έως την Κ.Ε. του Σεπτεμβρίου, θα συνεχίζονται μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Η ομάδα των «87» που φέρεται ότι υπό προϋποθέσεις θα εξετάσει να καταθέσει πρόταση μομφής, αριθμεί στις τάξεις της και τους εξής επτά βουλευτές: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσιο Καλαματιανό, Χρήστο Γιαννούλη, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Σε ένα υποθετικό σενάριο, απόλυτης ρήξης εάν υπήρχε αποχώρηση κάποιου ή κάποιων βουλευτών, αυτό θα έθετε σε απόλυτο κίνδυνο, σε επίπεδο κοινοβουλευτικής αριθμητικής, τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και το κοινοβουλευτικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει ως αξιωματική αντιπολίτευσης. Και αυτό φυσικά το γνωρίζουν όλες οι πλευρές και ζυγίζουν τη στάση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης