ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Λάλη «κολλάει» η βουλευτοποίηση Κασσελάκη – Η εναλλακτική και ο πιθανός αντίπαλος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στις 25 Ιουλίου 2024

ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

Στην Ζωρζέτα Λάλη «κολλάει» η βουλευτοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η όγδοη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του σημερινού προέδρου, ο οποίος από την άλλη έχει διασφαλίσει ότι θα παραιτηθούν για να γίνει βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου, η Τζένη Λειβαδάρου κι ο Θανάσης Τσακρής που επίσης προηγούνται του ίδιου.

Η βοήθεια Τσίπρα σε Κασσελάκη

Για τους τελευταίους, μάλιστα, μαθαίνουμε πως έχει πάρει και τη βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα- ακόμα και για την κυρία Λάλη-, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί το όνομά του ως υποκινητή κάποιου είδους ανταρσίας σε βάρος του κ. Κασσελάκη.

Η κυρία Λάλη, πάντως, αυτήν τη στιγμή δεν δείχνει διάθεση παραίτησης, δεχόμενη πίεση κι από τη Νέα Αριστερά στην οποία πλέον ανήκει να μην το κάνει.

Υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο

Το εναλλακτικό σχέδιο, εξάλλου, θέλει τον Βαγγέλη Αποστολάκη να παραιτείται και να καταλαμβάνει επιτελική θέση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στο κόμμα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το τάιμιγκ της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου αιφνιδίασε και τον κ. Κασσελάκη ο οποίος δεν γνώριζε μέχρι σχεδόν την τελευταία στιγμή πως ο βουλευτής Επικρατείας θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στη θέση του παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος

Εν αναμονή, εξάλλου, των εξελίξεων με την κυρία Λάλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρίνει σκόπιμο να ανακινήσει άμεσα θέμα αλλαγής του Σωκράτη Φάμελλου από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι «87» αναζητούν πρόσωπο

Την ίδια ώρα, αιφνιδιασμένοι από την παραίτηση Ηλιόπουλου είναι και οι «87»- ο πραγματικός αριθμός τους είναι μεγαλύτερος, χωρίς πάντως να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των αρχικών 87- οι οποίοι συνεχίζουν τις συνεδριάσεις αυτές τις ημέρες, κυρίως σε επίπεδο διευθυντών γραφείων.

Μαθαίνουμε, μάλιστα, πως βρίσκονται σε συνεννόηση με προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος με ευρωπαϊκές περγαμηνές προκειμένου να τεθεί αντίπαλος του κ. Κασσελάκη εφόσον ανοίξει θέμα προεδρικών εκλογών στο κόμμα.

Ετοιμάζεται κείμενο στήριξης στον Κασσελάκη με πάνω από 100 υπογραφές

Στο μεταξύ, πληροφορούμαστε πως μέσα στις επόμενες ημέρες ή κι ώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει κείμενο υποστηρικτικό στον κ. Κασσελάκη πάνω από 120 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και συντονιστών Νομαρχιακών Επιτροπών κι Οργανώσεων Μελών οι οποίοι θα ζητούν, ανάμεσα σε άλλα, και την άμεση επιστροφή του Παύλου Πολάκη.

Αυτή η κίνηση πρέπει να θεωρείται πως έχει την έγκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπαίνει ενεργά στη διαδικασία συγκρότησης δικού του μηχανισμού προκειμένου να ελέγξει το συνέδριο του Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης