ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Θα ήταν πιο χρήσιμο να είχαμε μια αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την Παρασκευή (16/08) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης με αφορμή την κριτική του Στέφανου Κασσελάκη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικείμενη επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις/αναρτήσεις που έχει εκδώσει σε λίγα 24ωρα, γιατί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την προσεχή Τρίτη με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επισημαίνει ότι για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών, οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες.

«Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας» προσθέτει ο κ. Μαρινάκης.

Κασσελάκης: Ο πρωθυπουργός πάει στα καμένα δέκα ημέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής την επόμενη Τρίτη, επαναλαμβάνοντας την πρόταση που έκανε χθες στον κ. Μητσοτάκη, να πάνε μαζί και να τον ξεναγήσει εκείνος στα «κανονικά καμένα».

«Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει στα καμένα. Όχι τώρα, την επόμενη Τρίτη. Δέκα μέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Να προλάβει η προπαγάνδα να βρει λίγο πράσινο που απέμεινε για να τον βάλει μπροστά να κάνει δήλωση. Να προλάβει η προπαγάνδα να μαζέψει μερικά μέλη της ΝΔ που θα παραστήσουν τους ικανοποιημένους πολίτες. Να μας πει για τους ‘λίγους' πληγέντες ενώ έχει πληγωθεί ολόκληρος ο λαός μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω την επίσημη πρόταση που του έκανα χθες: Πάμε μαζί. Ήμουν επί 4 ημέρες εκεί. Μπορώ να τον ξεναγήσω στα κανονικά καμένα, να συναντήσουμε κανονικούς ανθρώπους, μπας και αποκτήσει κανονική συναίσθηση της ευθύνης μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας».

Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει επιπλέον ότι «το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών ζητεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια» και πως «στην ανακοίνωσή τους, οι πλέον αρμόδιοι άνθρωποι για τις πυρκαγιές περιγράφουν το μέγεθος της ευθύνης του κ. Κικίλια». «Όμως πώς ο Νέρωνας 1 να διώξει τον Νέρωνα 2;», σχολιάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης