ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για φωτιές: Το κράτος ήταν εκεί- Δεν βλέπω ο Κασσελάκης να στεριώνει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Κικίλιας για φωτιές: Το κράτος ήταν εκεί- Δεν βλέπω ο Κασσελάκης να στεριώνει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

INTIME

Για «μαύρη προπαγάνδα» Κασσελάκη εναντίον της Πυροσβεστικής, «μήπως και στεριώσει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία αντέδρασε συντεταγμένα και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

«Τη χρήση των αεροσκαφών την έχει αποκλειστικά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον αριθμό των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά της Αττικής.

Ειδικά για τα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την παρουσία των εναέριων μέσων, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι, «τα εναέρια μπορούν να επιβεβαιωθούν από τους πύργους ελέγχους» και διερωτήθηκε «τι ψυχοσύνθεση έχει κάποιος που χτυπά το Πυροσβεστικό Σώμα για να χτυπήσει εμένα ή τον πρωθυπουργό».

«Μαύρη προπαγάνδα» από Κασσελάκη

«Δέχομαι την κριτική προς το πρόσωπό μου, αλλά δεν θα την ανεχθώ προς το Πυροσβεστικό Σώματος», είπε σχετικά ο υπουργός, τονίζοντας πως: «είναι λαϊκισμός, είναι προσβλητικό. Θεωρώ ότι το κάνει ο κ. Κασσελάκης μήπως καταφέρει και στεριώσει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το βλέπω εάν συνεχίσει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε: «ο κ. Κασσελάκης κάνει ''μαύρη προπαγάνδα'' απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα και αυτό είναι μη αποδεκτό».

Kατόπιν, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όλους αυτούς τους μήνες», ενώ διεμήνυσε πως στη φωτιά της Αττικής «το κράτος ήταν εκεί».

«Οι πληγέντες θα αποζημιωθούν κατά 80%»

Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «θεωρώ ότι, μόνιμα μπορούμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε σωστά αυτά που κάναμε. Παράλληλα σταματήσαμε και ελέγξαμε τη φωτιά στα Μέγαρα και στην Ερέτρια, όμως η πυρκαγιά άλλαζε φορά και κατεύθυνση στη Ροδόπολη, το Καλέντζι και τις περιοχές της Πεντέλης».

Όσον αφορά στις καταγγελίες πυροσβεστών πως έμειναν για πολλές ώρες ή και ημέρες χωρίς τροφή και νερό, εξήγησε ότι, «δεν κάθονται δύο ημέρες στη φωτιά οι πυροσβέστες, αλλάζουν βάρδιες».

Τέλος, δήλωσε ότι, «οι πληγέντες θα αποζημιωθούν κατά 80% και το υπόλοιπο 20% θα είναι άτοκα δάνεια».