ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Συστήνονται οι Επιτροπές για την αποζημίωση πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Περιφέρεια Αττικής: Συστήνονται οι Επιτροπές για την αποζημίωση πυρόπληκτων επιχειρήσεων

O Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στο Κέντρο επιχειρήσεων

Περιφέρεια Αττικής

Εντός της ημέρας συγκροτούνται Επιτροπές Κρατικής Αρωγής, με σκοπό την αποζημίωση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη φωτιά που προκλήθηκε στην βορειοανατολική Αττική την 11η Αυγούστου 2024, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Οι αιτήσεις καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών των πληγεισών επιχειρήσεων θα παραλαμβάνονται άμεσα από την Περιφέρεια και θα υπογράφονται απευθείας από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, χωρίς να απαιτείται η περαιτέρω έγκριση από τον Περιφερειάρχη, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Εντός της ημέρας θα παραληφθούν από την Περιφέρεια Αττικής οι αιτήσεις που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να ακολουθήσει η διεξαγωγή αυτοψιών.

Οι αυτοψίες θα επιτρέψουν την ταχεία καταγραφή των ζημιών και την γρήγορη καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την επιτάχυνση των διαδικασιών

Στις 15:00 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των φορέων της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα εξεταστούν μέτρα για την επιτάχυνση όλων αυτών των διαδικασιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε σχετικά: «Στις δύσκολες αυτές στιγμές, προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Δεσμευόμαστε να κινηθούμε με την ταχύτητα που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι πληγέντες θα λάβουν πολύ σύντομα τη στήριξη που δικαιούνται. Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της κανονικότητας».

Επισημαίνεται ότι στις 7 π.μ., ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη απολογιστικού χαρακτήρα με τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να υπάρξει συνεκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί επιχειρησιακά στα μέτωπα των πυρκαγιών και άμεσος συντονισμός για τις κινήσεις των επόμενων ημερών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι επιτελείς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.