ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον Ν. Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη ΒΑ Αττική

O περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISS

Νέα ευρεία σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα υπό τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με αντικείμενο τη μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει από χθες τη Βορειοανατολική Αττική.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τον περιφερειάρχη, οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δήμαρχοι και οι εξουσιοδοτημένοι αντιδήμαρχοι των πληγεισών περιοχών και συγκεκριμένα εκπρόσωποι από τους Δήμους Πεντέλης, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και Ραφήνας-Πικερμίου, με στόχο την κοινή συνεκτίμηση της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στα ενεργά πύρινα μέτωπα και τον συντονισμό των απαραίτητων κινήσεων στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στις επόμενες ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν επίσης όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες από τους κατά τόπους πυροσβεστικούς σταθμούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», το οποίο θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, προσφέροντας στήριξη στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Ο φορέας έχει κινητοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων του, ανταποκρινόμενος άμεσα σε όλα τα αιτήματα για βοήθεια.

Συγκεκριμένα, συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης, με συνολικά 60 υδροφόρα οχήματα και 5 χωματουργικά μηχανήματα. Εξ αυτών, 38 υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα επιχειρούν στα πιο κρίσιμα πύρινα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής, ενώ άλλες 17 υδροφόρες και τρία χωματουργικά μηχανήματα διατίθενται σε άλλα σημεία όπου υπάρχει άμεση ανάγκη υποστήριξης. Παράλληλα, 5 υδροφόρες παραμένουν στην Δυτική Αττική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης