ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή Σπίρτζη - «Δεν θα πάω» απαντάει εκείνος

Ο Χρήστος Σπίρτζης

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σήμερα, Τρίτη 06/08 συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εξετάσει το αίτημα 70 μελών του κόμματος για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη. Ο πρώην υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους στις 11 Ιουλίου, ζητούσαν από τον Στέφανο Κασσελάκη την παραπομπή του Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τα μέλη κατηγορούν τον κ. Σπίρτζη για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά και υποστηρίζουν ότι λειτουργεί με ατομική ατζέντα «αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη».

Σε συνέντευξή του στο OPEN το πρωί της Τρίτης, ο κ. Σπίρτζης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής του, υποστήριξε ότι «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό».

«Θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί τα μανίκια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» τόνισε για την εκκίνηση ενός διαλόγου με κατάληξη «ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε», συμπληρώνοντας πως «δεν με ενδιαφέρει. Είναι δευτερεύον θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο κ. Σπίρτζης έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

«Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτή την περίοδο, δεν έχω χρόνο, δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», είπε ο κ. Σπίρτζης και υποστήριξε ότι με την επιλογή του να μην πάει στη συνεδρίαση παρότι εκλήθη, δεν απαξιώνει το θεσμικό όργανο.

Στο ερώτημα πώς θα το αντιμετωπίσει αν διαγραφεί, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω – δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω – την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν. Αν διαγραφώ για τους λόγους που καταγγέλλομαι από τους συγκεκριμένους 70 θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης