Κυπριακό: Πρόταση του ΟΗΕ για τριμερή στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου αποδέχθηκε ο Χριστοδουλίδης

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης
EUROKINISSIΠρόταση για τριμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη στις 13 Αυγούστου έκαναν τα Ηνωμένα Έθνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την οποία και αποδέχθηκε.
Αυτό δήλωσε ο ίδιος από το βήμα της αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμόχωστου στη Δερύνεια.
«Πριν από λίγες μέρες, ως αποτέλεσμα των δικών μας επίμονων προσπαθειών, τόσο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και προς την ΕΕ, πάντα, ναι, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, έχω βολιδοσκοπηθεί από τα ΗΕ για να συμμετάσχω εντός Αυγούστου, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 13 Αυγούστου σε τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Η ανταπόκρισή μου φυσικά και ήταν θετική και ευελπιστώ – δεν έχουμε μέχρι στιγμής ενημερωθεί - να υπάρξει και η ίδια ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς και η πραγματοποιήση της συνάντησης να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα που δεν μπορεί να είναι άλλα από την επανέναρξη των συνομιλιών», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ραντεβού» στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό - Ο οδικός χάρτης και το έντονο παρασκήνιο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε τον τόπο μας

Τασούλας σε Σακελλαροπούλου: Προβάλατε τις αξίες μίας χώρας που συμμετέχει στο διεθνές γίγνεσθαι (vid)
12:34
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ο ένατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - «Ώρα μεγάλης ευθύνης για εμένα»
12:30
Λάρισα: Οικογένεια θύματος των Τεμπών κατέθεσε μήνυση κατά Σπίρτζη και Καραμανλή (vids)
12:27
Σακελλαροπούλου σε Τασούλα: Αναλαμβάνετε σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων (vid)
12:24