ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μόνοι άνθρωποι που εμπιστεύεται ο Κασσελάκης - Ορατός ο κίνδυνος τριχοτόμησης στο κόμμα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Αμφιβάλλω αν υπάρχουν έστω τρεις βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να είναι βέβαιος ο Στέφανος Κασσελάκης ότι είναι δικοί του. Έχει αποξενώσει ακόμα και τους βουλευτές και τα στελέχη τα οποία τον στήριξαν για να γίνει πρόεδρος και για να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση».

Αυτά τα λόγια που μοιράζεται με το CNN Greece άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις αποτυπώνουν και το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης στην αξιωματική αντιπολίτευση κι αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ρευστοποίησής της ακόμα και πριν το συνέδριο του Οκτώβριου.

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν ακόμα και για τριχοτόμησή της, με ένα κομμάτι της να μένει πιστό στον κ. Κασσελάκη, ένα άλλο να συντάσσεται με τον Παύλο Πολάκη κι ένα τρίτο με τους «87» και στο βάθος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θεωρούν, μάλιστα, πιθανό να τεθεί θέμα ηγεσίας το Σεπτέμβριο, ιδίως από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης έχει αγκυροβολήσει εδώ και ημέρες στις Σπέτσες και στα γύρω νησιά δημιουργώντας υπόνοιες ακόμα και για το ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να «δραπετεύσει» από την ελληνική πολιτική σκηνή.

«Δεν είναι δυνατό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο Νίκος Ανδρουλάκης να ήταν πιο φιλικοί μαζί μου στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας κι ο Στέφανος για τον οποίο έχω δώσει τόσες μάχες να ήταν απόμακρος. Ούτε ήταν σωστό να μην κάνει έστω ένα τηλεφώνημα ηθικής υποστήριξης σε υποψήφιους ευρωβουλευτές που στάθηκαν μαζί του από την πρώτη στιγμή», μας αναφέρει χαρακτηριστικά άλλο στέλεχος, προσθέτοντας πως τα «μπρος πίσω» Κασσελάκη δεν βοηθούν στο να καλυτερεύσει η κατάσταση.

«Δεν μπορεί τη μία στιγμή να λες στην Όλγα Γεροβασίλη να φύγει αν δεν θέλει και την άλλη να λες πως είναι όλα μια χαρά μαζί της. Ούτε να διαγράφεις τον Πολάκη και την ίδια ημέρα να δηλώνεις πόσο τον αγαπάς», προσθέτει με νόημα η ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να εμπιστεύεται ένα στενό μόνο κύκλο ανθρώπων που όλο και στενεύει: τον διευθυντή του γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη, την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, η οποία διατηρεί πολύ καλή σχέση και με τον κ. Τσίπρα, τον οικονομικό του σύμβουλο Κυριάκο Αντωνάκο που ήταν διευθυντής του γραφείου του τότε αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Βίτσα, καθώς και τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης