ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος μαινόμενος στη Βουλή

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντας της διπλή ρητορεία και έλλειψη στρατηγικής, καθώς από τη μια πλευρά ηγεμονεύει ο Πάνος Καμμένος και οι αντιλήψεις του και από την άλλη ο διεθνιστικός αριστερός λόγος του Νίκου Φίλη.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα δεύτερα προαπαιτούμενα, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι συνέπεια των παραπάνω είναι να βρίσκεται η χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. «Η τελευταία επινόηση είναι η σύνδεση του προσφυγικού με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής επιτήρησης, ο πρωθυπουργός χθες επανέφερε πάλι τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση των ξένων παραγόντων. Όπως είπε ο Φρανσουά Ολάντ και οι κ.κ. Μοσχοβισί και Σουλτς, έρχονται στην Ελλάδα για να «διαπιστώσουν εάν από τον Τσίπρα Ι έχουμε πάει στον Τσίπρα ΙΙ».

Ο Ευ. Βενιζέλος επέκρινε είσης, την κυβέρνηση ότι προσχώρησε στη λογική του μνημονίου με τον χειρότερο τρόπο και τώρα γλύφει εκεί που έφτυνε, ενώ σε ότι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για το παράλληλο σύστημα μη συστημικών τραπεζών, μίλησε για «παράλληλο σύμπαν, κβαντομηχανική, αυτά δεν υπάρχουν, προσγειωθείτε στον σκληρό κόσμο».

«Αυτό τον διχασμό τον αποδεχόμαστε», απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης που ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ότι το πρόγραμμα αρχίζει και τελειώνει με τη λιτότητα. Σχολίασε δε, ότι η τοποθέτηση Βενιζέλου συνιστά ομολογία διεκδίκησης της πατρότητας του μνημονίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης