ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου στη δίκη Μπελέρη για την υπό όρους αποφυλάκιση του

Νέα αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου στη δίκη Μπελέρη για την υπό όρους αποφυλάκιση του
Ο ευερωβουλευτής Φρέντυ Μπελέρης Facebook - Φρέντυ Μπελέρης

Για τις 2 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα, αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης αποφυλάκισης υπό όρους που έχει καταθέσει ο ευρωβουλευτής Φρέντυ Μπελέρης. Οι Αλβανοί δικαστές ανέβαλαν την δίκη επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες των λειτουργών της γείτονος χώρας.

Ο Φρέντυ Μπελέρης, συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης (31/07), στο δικαστικό μέγαρο της πόλης Φιέρι (κοντά στην πρωτεύουσα των Τιράνων), προκειμένου να παραστεί στην δίκη που θα γίνονταν για το αίτημα αποφυλάκισης του που έχει καταθέσεις πριν από περίπου έναν μήνα.

Ωστόσο οι δικαστές δεν εκδίκασαν το αίτημα, επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες των λειτουργών.

Ο εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής Φρέντυ Μπελέρης μετά την ανακοίνωση των Αλβανών δικαστών για αναβολή της δίκης, μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακή.

Από την διοίκηση της φυλακής που κρατείται ο Μπελέρης, φέρεται να κατατέθηκαν τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί από τους δικαστές και αφορούσαν την αξιολόγηση του κρατούμενου, αλλά και στοιχεία για το μητρώο του.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιουλίου ο προφυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης όπου ζητά να αποφυλακιστεί υπό όρους, είχε λάβει άδεια από την διοίκηση των φυλακών προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του στις Βρυξέλλες, όπως και έγινε.