ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρίζουν οι διακοπές Κασσελάκη - «Δεν αρκεί η εξ αποστάσεως αντιπολίτευση των tweets»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS

Εκνευρισμό σε αρκετούς στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η παρατεταμένη απουσία από την Αθήνα του Στέφανου Κασσελάκη την ίδια ώρα που σημειώνεται καταιγίδα πολιτικών εξελίξεων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, στιγματίζουν και το ότι ο πρόεδρος του κόμματος ταξιδεύει στα πιο ακριβά νησιά του Αιγαίου την ίδια στιγμή που η πλειονότητα των ελληνικών οικογενειών δυσκολεύεται να πάει διακοπές.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν με νόημα πως δεν αρκεί η «εξ αποστάσεως αντιπολίτευση των tweets», αλλά απαιτείται η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιώνμε αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπενθυμίζουν ότι όταν είχε έρθει στο φως για πρώτη φορά η συγκεκριμένη υπόθεση πριν δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είχε κινήσει γη και ουρανό προκειμένου, ανάμεσα σε άλλα, να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής μολονότι βρισκόταν σε θερινές διακοπές, όπως κι έγινε.

«Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές. Είναι και η ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας, αλλά και οι παραγραφές στο πόθεν έσχες που ψήφισε και θα ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε να είναι στην Αθήνα και να κάνει συναντήσεις», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Από την άλλη, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται και τον Αύγουστο στην Αθήνα, κάνοντας μόνο κάποιες «αποδράσεις του τριημέρου».

Όπως κι αν έχει, η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει την προειδοποίηση πως «μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει πρόσβαση σε όλο το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, είτε μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είτε με εμπιστευτικότητα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της Κουμουνδούρου η αθώωση του συστήματος Μητσοτάκη συνδέεται με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε έξοδο του πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης