ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τα μέτρα για την καθημερινότητα των πολιτών δεν πάνε διακοπές» δήλωσε στην εισηγητική του τοποθέτηση στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο πριν τις θερινές διακοπές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των πολιτών όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στη βάση αυτή, δήλωσε πως στο μέτωπο της ακρίβειας «η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκες με θετικές πρώτες ενδείξεις ότι το πλαίσιο των μέτρων που τέθηκε σε εφαρμογή αρχίζει να αποδίδει».

Παράλληλα, ενημέρωσε πως σήμερα, Τρίτη (30/7) ψηφίζεται διάταξη για την παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με την κυβέρνηση να στέλνει έτσι ένα «σαφές μήνυμα ότι όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρεμβεί προς όφελος των καταναλωτών. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνουμε πιο συχνά από ό,τι απαιτείται».

«Παραμένουμε σε εγρήγορση για να πέτυχουμε σταθερότητα στις τιμές ρεύματος».

«Η κλιματική κρίση έχει έρθει για να μείνει»

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως «διαχειριζόμαστε ένα δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κλιματολογικών συνθήκων».

Υπ' αυτό το πρίσμα, τόνισε πως απαιτείται από όλους απολυτή εγρήγορση. «Η κλιματική κρίση έχει έρθει για να μείνει» υπογράμμισε.

«Να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που γίνεται από όλες τις κρατικές αρχές» σημείωσε.

«Είμαστε πίσω στην ανακύκλωση»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επιπλέον στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για την διαχείριση απορριμμάτων και την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

«Είμαστε πίσω στην ανακύκλωση πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να αυξήσουμε τα ποσοστά αυτής της πρακτικής» τόνισε.

Αυτό μπορεί να γίνει «με την ίδρυση σύγχρονων υποδομών και ισχυρούς φορείς διαχείρισης αποβλήτων και με βασική αρχή το «πληρώνω όσο ρυπαίνω» ώστε η κοινωνία να μην επιβαρύνεται για αμέλειες του κράτους και των επιχειρήσεων».

Η κτηματογράφηση βαίνει προς την ολοκλήρωσή της

Ανέφερε επίσης πως το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης «τη ψηφιακή ώθηση στην κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων που βαίνει αισίως προς την ολοκλήρωσή της».

«Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο» συμπλήρωσε.

Οι αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία

Αναφερόμενος στην Παιδεία, προανήγγειλε την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων «όπως το ψηφιακό φροντιστήριο που τίθεται σε εφαρμογή από Σεπτέμβριο για όλους τους μαθητές τρίτης λυκείου».

«Είναι μια σημαντική ανακούφιση για οικογένεια που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο».