ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση- Γεωργιάδης: Θέλουμε τους γιατρούς συμμάχους

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση- Γεωργιάδης: Θέλουμε τους γιατρούς συμμάχους

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη (30/7) η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αναμένεται να ψηφιστεί επί της αρχής και επί των άρθρων.  

Να σημειωθεί πως τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν υποβάλλει αιτήματα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Θέλουμε τους γιατρούς συμμάχους»

Κλείνοντας την χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας (29/7) ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως «οι πόρτες του υπουργείου Υγείας είναι απολύτως ανοιχτές στους Ιατρικούς Συλλόγους και τα θεσμικά τους όργανα. Θα συνεχίσουμε πιο εντατικά έναν εκτεταμένο διάλογο, για να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, με τους γιατρούς συμμάχους και συμβούλους μας σε αυτή την προσπάθεια».

«Οι γιατροί έδειξαν μια συλλογική υπευθυνότητα, ως προς το πως αντιμετώπισαν τους ασθενείς τους, και αυτό είναι άξιο σεβασμού, ακόμη και αν διαφωνούν, που το πιθανότερο είναι ότι διαφωνούν με τη ρύθμιση που ψηφίζουμε σήμερα. Για μένα, είναι ακόμα πιο άξιο σεβασμού προς τους γιατρούς ότι τήρησαν αυτή τη στάση προς τους ασθενείς τους καίτοι διαφωνούν με τη διάταξη που έχουμε φέρει» πρόσθεσε.

«Δεσμεύομαι ότι από αύριο κιόλας, αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα συνεχίσουμε πιο εντατικά έναν εκτεταμένο διάλογο, για να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται με τους γιατρούς συμμάχους και συμβούλους μας σε αυτή την προσπάθεια. Όχι με τους γιατρούς απέναντί μας. Και λυπούμαι που οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων έφυγαν τόσο γρήγορα από τη Βουλή. Εγώ θα ήθελα να έχουν μείνει και να παρακολουθήσουν τη συζήτηση και να τους καλούσαμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους αυτούς, στο εντευκτήριο, και αν ξανάρθουν θα το κάνω. Θα καλέσω όλους τους προέδρους στο γραφείο μου στο υπουργείο Υγείας. Οι πόρτες του υπουργείου Υγείας είναι απολύτως ανοιχτές στους ιατρικούς συλλόγους και στα θεσμικά όργανα των γιατρών, με τους οποίους, επαναλαμβάνω, δεν έχω καμία διάθεση αντιδικίας» κατέληξε.