ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών» δήλωσε κατά την προγραμματισμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

«Η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως «οι ενδείξεις ότι τον Ιούνιο υπήρξε αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ είναι ενθαρρυντικές».

«Το συνολικό πλέγμα μέτρων έχει αρχίσει να αποδίδει. Συνεχίζουμε με ελέγχους στις τιμές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και ενισχύοντας την επιτροπή ανταγωνισμού» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί σε προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, καθώς όπως εξήγησε «υπήρξε απότομη αύξηση των τιμών σε όλη την ανατολική Ευρώπη και τα βαλκάνια. Οι παραγωγοί έβγαλαν ουρανοκατέβατα κέρδη. Η κυβέρνηση θα τα φορολογήσει, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώνει τις δυσλειτουργίες της αγοράς».

Έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα και ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση θα είναι πάντα έτοιμη να παρεμβεί όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη που δεν δικαιολογούνται».

Τι είπε για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, ανέφερε πως «σε συνεργασία με κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους βρέθηκε εθελοντική προσφορά γιατρών για να καλύψουν εφημερίες σε διαφορά σημεία της χώρας».

Με βάση αυτές τις εξελίξεις εκτίμησε πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η διάταξη που ψηφίζεται στη Βουλή.

«Πρόκειται για προσωρινό μετρό, θα θεσμοθετηθεί νέα δέσμη κίνητρων για προσέλευση μονίμου ιατρικού προσωπικού» συμπλήρωσε.

Αποκτά δομικά χαρακτηριστικά η λειψυδρία

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο φαινόμενο της λειψυδρίας που έχει θέσει πολλές περιοχές σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τόνισε πως έχει αρχίσει να γίνεται «ένα πρόβλημα που αποκτά δομικά χαρακτηριστικά λόγω κλιματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως «θα αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις αλλά θα χρειαστούν πιο δομικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση του νερού» και γνωστοποίησε ότι «σύντομα θα υπάρξουν επιπρόσθετες εξαγγελίες».

Οδύνη για τον θάνατο αθώων παιδιών στα Υψώματα του Γκολάν

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ εξέφρασε την «βαθιά του οδύνη για το θάνατο αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν».

Εξελίξεις όπως και αυτή, όπως σημείωσε «αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο Ισραήλ Λιβάνου».

«Δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να παραμένει απαθής στην ανθρωπιστική τραγωδία.
Η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε.

Σακελλαροπούλου: Να βρεθεί λύση για τη στελέχωση του ΕΣΥ με γνώμονα το συνολικό καλό

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως «θέματα όπως η ακρίβεια και υγεία θα πρέπει με δημόσιες πολιτικές».

Μιλώντας για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών για τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, σημείωσε πως «γιατροί και νοσηλευτές κάνουν ότι μπορούν στον τομέα της υγείας». Είναι σημαντικό, όπως εξήγησε, όμως «να βρεθεί λύση με γνώμονα το συνολικό καλό».