ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι καταλογίζουν βουλευτές στον Πολάκη – Ποιος είναι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»

ΣΥΡΙΖΑ: Τι καταλογίζουν βουλευτές στον Πολάκη – Ποιος είναι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Κακά ξεμπερδέματα φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος απειλεί ακόμα και να τινάξει στον αέρα το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου.

Μετά τη διαγραφή του, πάντως, από τον Στέφανο Κασσελάκη ανοίγουν στόματα και βουλευτών που καταγγέλλουν στο CNN Greece πως πέρα από το ότι καλούνταν να απολογούνται κάθε τρεις και λίγο στα τηλεπαράθυρα για τον βουλευτή Χανίων δέχονταν και μπούλινγκ από τον ίδιο για να τον υποστηρίζουν και να συμπεριφέρονται κι εκείνοι στο δημόσιο λόγο τους όπως ο «αψύς Κρητικός».

Οι πιο κακεντρεχείς, μάλιστα ισχυρίζονται πως ο κ. Πολάκης ήθελε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στο γραφείο του για να του ζητήσει να μην περικοπεί ο μισθός του επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες.

Όπως κι αν έχει, οι περισσότεροι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απογοητευμένοι από την εικόνα παρακμής που βγάζει προς τα έξω το κόμμα και ισχυρίζονται πως είναι πολύ άδικο για τη δουλειά που κάνουν στο Κοινοβούλιο επί πολλές ώρες σε καθημερινή βάση.

Στρέφονται, μάλιστα, σε βάρος μη κοινοβουλευτικών στελεχών που παίρνουν αποφάσεις ακόμα και για το πώς θα διαχειρίζονται τους μισθούς τους και τα οποία την ίδια ώρα υπονομεύουν το ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές σύγκλισης είτε με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είτε για τη συγκρότηση νέου προοδευτικού φορέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, ισχυρίζονται πως «ο ελέφαντας στο δωμάτιο» δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας από τον οποίο πολλοί στην Κουμουνδούρου περιμένουν ένα νεύμα για να αποχωρήσουν και να τον ακολουθήσουν στο επόμενο πολιτικό του βήμα.

Πρέπει, έτσι κι αλλιώς, να θεωρείται σίγουρο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εμπλακεί στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ήδη μιλήσει και δημοσίως για την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό των προοδευτικών δυνάμεων, λέγοντας παραλλήλως όχι στην αφαίρεση και στη διαίρεση.

Εκνευρισμός υπάρχει, επίσης, και για την πολύ σύντομη - μόλις 20 λεπτά- συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου χθες Παρασκευή, έστω κι αν θα γίνει νέα την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η επωδός αρκετών στο κόμμα, την ίδια ώρα που η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητά την απομάκρυνση Πολάκη κι από τα όργανα στα οποία είναι μέλος, την Κεντρική Επιτροπή, την Πολιτική Γραμματεία, αλλά και τη γραμματεία της ΚΟΕΣ δηλαδή.

Στο μεταξύ, για «έγκλημα κατά της δημοκρατίας» κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή νέα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προειδοποιώντας τον, μάλιστα, πως θα λογοδοτήσει.