ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεχαγιά για Δραγασάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Χαμηλώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε πως κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συμφωνήθηκε με πλειοψηφία 90% ότι δεν αφήνεται καμία σκιά σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος των προηγούμενων ετών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, πάντως, επανάλαβε με νόημα πως η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική.

Σε ερώτηση του CNN Greece για τον Γιάννη Δραγασάκη, η κυρία Κεχαγιά επισήμανε πως τίμησε το ΣΥΡΙΖΑ και τιμήθηκε από αυτόν, αλλά δικαιολόγησε τη σκληρή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του αποδίδοντάς την στην «απολύτως αποδομητική» κριτική που άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τα κομματικά ΜΜΕ, η εκπρόσωπος επανάλαβε την πρόσκληση στις διοικήσεις τους και στους εργαζόμενους μέχρι τέλος του μήνα να καταθέσουν τις προτάσεις τους με βάση το ότι μόνο το 45% της κρατικής χρηματοδότησης θα κατευθύνεται πλέον σε αυτά.

«Οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλύτερα από το κόμμα. Να βρουν βιώσιμη λύση και να μας την παρουσιάσουν», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την πρόσκληση Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη για κοινή πρωτοβουλία στο ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων, η κυρία Κεχαγιά τη συμπεριέλαβε στο πλαίσιο των ευρύτερων συζητήσεων με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ευτυχές το ότι ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά στους κοινούς τόπους δεν υπάρχει θέμα να χάνουμε χρόνο», πρόσθεσε η κυρία Κεχαγιά.

Με αφορμή, εξάλλου, την επίσκεψη Κασσελάκη στην Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται στον κυπριακό λαό για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση του κεκτημένου του Κραν Μοντανά, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, για διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, καθώς και για στήριξη στην προσπάθεια της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ και την ανάδειξη του Κυπριακού ως αναπόσπαστου κομματιού των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Παραλλήλως, η κυρία Κεχαγιά χαρακτήρισε χλιαρή την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα λόγο με νόημα για διαχείριση συζητήσεων εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου κι αναρωτήθηκε αν πνέει ακόμα ούριος άνεμος στα ελληνοτουρκικά.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε καταστροφική την κυβερνητική πολιτική για την ακρίβεια, την κατηγόρησε πως δεν έχει λάβει κανένα μέτρο πρόληψης κι επανάλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πλαφόν 5% στο περιθώριο κέρδους και για φορολόγηση των υπερκερδών στο 90%.

Η κυρία Κεχαγιά μίλησε, επίσης, για εξαπάτηση και λαθροχειρία της κυβέρνησης ως προς την εξαήμερη εργασία- «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό»-, ενώ στηλίτευσε και την προμήθεια νέων συσκευών παρακολούθησης στη σκιά του σκανδάλου Predator.

Παραλλήλως, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης