ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα - Σε πιο ακραία γραμμή η Τουρκία

Γεραπετρίτης: To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα - Σε πιο ακραία γραμμή η Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

ΙΝΤΙΜΕ NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία έχει περιέλθει σε πιο ακραία γραμμή στο Κυπριακό εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «διεθνώς έχει πλέον προτεραιοποιηθεί το θέμα της Κύπρου».

Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 τόνισε ότι «τo Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την ελληνική εξωτερική πολιτική».

Όπως επισήμανε πριν από ένα χρόνο βρισκόμασταν σε φάση αδράνειας όπου το Κυπριακό δεν συζητούνταν στα διεθνή φόρα και όπως είπε έκτοτε «έχουμε μια σειρά από γεγονότα που επαναφέρουν το Κυπριακό στην πρώτη γραμμή της διεθνούς προσοχής».

Μάλιστα, όπως είπε, «στον ΟΗΕ έχει πλέον προτεραιοποιηθεί το θέμα της Κύπρου με την προσωπική φροντίδα του γ.γ. του ΟΗΕ». Συμπλήρωσε δε ότι το «το θέμα του Κυπριακού αποτελεί μείζονα πολιτική της ΕΕ» καθώς όπως επισήμανε γίνεται μια συστηματική δουλειά από ελληνικής πλευράς.

«Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό» ανέφερε οι κ. Γεραπετρίτης λέγοντας ότι το πρώτο βήμα είναι η έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο που ορίζουν τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ