ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mπελέρης: Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει μεγάλη αδικία εις βάρος μου

Ο Φρέντης Μπελέρης

Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Μήνυμα με αιχμές έστειλε από το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντης Μπελέρης, ότι «θα το πάει μέχρι τέλους». 

Μάλιστα σημείωσε πως η ανάδειξη της παραβίασης δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινότητα στην Αλβανία θα είναι προτεραιότητά του.

«Αισθάνομαι ισχυρότερος μετά τη φυλάκισή μου, από το καθεστώς Ράμα», τόνισε ο Φρέντης Μπελέρης, μιλώντας στο Open από το Στρασβούργο, δηλώνοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι η περιπέτεια σε ό,τι αφορά την κράτησή μου πλησιάζει προς το τέλος».

«Ούτως ή άλλως, αν δεν αποφυλακιστώ με τα 2/3 (της ποινής), στα μέσα Οκτωβρίου τελειώνει η ποινή μου» πρόσθεσε.

«Έχει γίνει μεγάλη αδικία εις βάρος μου»

Επιπλέον, ο Φρέντης Μπελέρης, όσον αφορά τη δικαστική του περιπέτεια δήλωσε πως θα κρατήσει χρόνια, γιατί θα τελεσιδικήσει στο Στρασβούργο. «Θα το πάω μέχρι τέλους, πιστεύω ότι έχει γίνει μία μεγάλη αδικία εις βάρος μου και έχουμε μπροστά έναν δικαστικό μαραθώνιο έως βγει η τελική απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη νέα του ιδιότητα ως ευρωβουλευτής σε ό,τι αφορά την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα υπογράμμισε ότι «ασφαλώς και θα είναι προτεραιότητά μου να δείξω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει που αφορούν το Κράτος Δικαίου και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που δεν γίνεται σεβαστό στην Αλβανία. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής κάθε άλλο παρά αληθινά είναι. Τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί», σημείωσε.

«Θεωρώ πως με τη δυνατότητα που έχω στην Ευρωβουλή, μπορώ να ανάψω τους προβολείς και να αναδείξω σε όλη την Ευρώπη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ελληνική μειονότητα αλλά και οι Αλβανοί πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Μπελέρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης