ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω κάτω ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με την παραίτηση Δραγασάκη – Τι απαντά στα «καρφιά» η Κουμουνδούρου

ο Γιάννης Δραγασάκης Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα αναστάτωση προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία η ανακοίνωση της παραίτησης και από μέλος του κόμματος του ιστορικού του στελέχους και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη.

Σε ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, τον Στέφανο Κασσελάκη πως παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα και «παραδίδει» πολύ περισσότερα προβλήματα χωρίς αριστερό κόμμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε διαδικασία αποαριστεροποίησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα ταυτότητας, στρατηγικής και δημοκρατικής λειτουργίας που αντιμετώπιζε κι από πριν. Θα είναι, για το λόγο αυτόν, σε μια κρίση διαρκείας», υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης.

Αφήνει επίσης αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη σχολιάζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον «μόνος αποδεκτός κανόνας είναι η συχνά αδιευκρίνιστη και ευμετάβλητη βούληση του αρχηγού».

Η απάντηση της Κουμουνδούρου

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όπως κι ο πρόεδρός του, Στέφανος Κασσελάκης, παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Αριστερά, επί τους ουσίας κι όχι για τους τύπους.

Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει, για ακρίβεια και φορολογικό, όσο και γι’ αυτές που ετοιμάζει για τη στέγαση και την στήριξη των μικρομεσαίων. Αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως ενοχληθούν επειδή δεν διατηρήθηκε το σιωπητήριο μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών σου.

Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου.

Υ.Γ. Αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες».

Πώς φτάσαμε στην παραίτηση Δραγασάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δραγασάκης είχε παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει όπως έπραξαν οι βουλευτές και τα στελέχη που σήμερα συναπαρτίζουν τη Νέα Αριστερά.

Κάποιοι έλεγαν τότε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως η μη συνολική του αποχώρηση σχετιζόταν με τη χρηματοδότηση του Ινστιτούτου ΕΝΑ του οποίου προΐσταται ο κ. Δραγασάκης χωρίς ωστόσο αυτό να ισχύει.

Όπως κι αν έχει, συνεχίζεται η εσωστρέφεια στην αξιωματική αντιπολίτευση ύστερα κι από τη σεξιστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Μαρία Συρεγγέλα η οποία έχει εξοργίσει αρκετούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Διαφάνειας κάνει επίδειξη δύναμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αξιοποιώντας τη στήριξη που του παρέχουν οι οπαδοί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης